لفاظی ها و اقدامات رییس جمهور آمریکا فرصت خوبی را برای کشورهای اسلامی پدید آورده که مجددا به هم نزدیک شوند. روحانی در سفری که به کویت داشت به امیر شیخ صباح الاحمد الصباع گفته امروز ما باید دوشادوش هم به عنوان برادران اسلامی برای مقابله با ایده های تفرقه افکنانه قرار بگیریم. همه اختلافات […]
لفاظی ها و اقدامات رییس جمهور آمریکا فرصت خوبی را برای کشورهای اسلامی پدید آورده که مجددا به هم نزدیک شوند.
روحانی در سفری که به کویت داشت به امیر شیخ صباح الاحمد الصباع گفته امروز ما باید دوشادوش هم به عنوان برادران اسلامی برای مقابله با ایده های تفرقه افکنانه قرار بگیریم. همه اختلافات موجود می تواند با دیالوگ بین کشورهای منطقه حل و فصل شود.
ایران همچنین روابط خوبی با عمان دارد . روحانی با استقبال گرم از سوی سلطان قابوس مواجه شد که نقش مهمی در میانجی گری بین ایران و غرب داشته است.
سفر روحانی کمتر از یک ماه بعد از روی کار آمدن ترامپ رخ داده است که موج جدیدی از سیاست های پیش بینی نشده را به همراه داشته، به ویژه مساله ممنوعیت ورود اتباع ۷ کشور خاورمیانه ای و آفریقایی.
یک تحلیل گر ایرانی به خبرگزاری فرانسه گفته که دولت آمریکا موضع رادیکالی را در مقابل کشورهای اسلامی در پیش گرفته که میتواند حرکت های خطرناکی را علیه کشورهای منطقه به ویژه ایران ایجاد کند. اظهارات ترامپ رویکردهای دیپلماتیک ایران را بر آن داشته که ابتکار عمل را بار دیگر برای تعامل مجدد با همسایگانش در درست بگیرد.
او گفته به نظر می رسد که همه کشورهای منطقه با تهدید مشترکی به نام ترامپ روبه رو هستند و این فرصت خوبی است که کشورهای اسلامی به هم نزدیک شوند.
به گفته این تحلیل گر ایرانی، این میتواند قدم خوبی برای این کشورها باشد که تنش هایشان را با ایران کاهش دهند. کشورهایی نظیر قطر و امارات و بحرین و عربستان میتوانند قدمهای مثبتی را در جهت برقرار دیالوگ و مذاکرات با هدف افزایش اتحادشان بردارند و این اتحاد منطقه علیه تهدیدات آمریکا خواهد بود.
روز سه شنبه رضا میرعابدین سفیر سابق ایران در کویت گفته بود که کویتی ها میتوانند نقش مهمی بازی کنند چرا که ایران کویت را یک دوست میداند و به کویتی ها اعتماد دارد.
این سفر روحانی پیامی را به سراسر منطقه فرستاد و آن اینکه ایران به گفت وگو علاقه دارد و آماده است که اختلافات را حل کند.
او گفته بود که فقدان همکاری بین کشورهای منطقه خارجی هایی نظیر آمریکا و بریتانیا و اسرائیل را به منطقه کشانده است که این چیزی نیست که ایران به آن علاقه داشته باشد.
تنش ها بین تهران و ریاض به واسطه حادثه حج دو سال گذشته رو به وخامت بیشتری گذاشت.
حجاج ایرانی سال گذشته برای اولین بار در سه دهه گذشته در حج غایب بوند و دو رقیب منطقه ای موفق نشدند در امور امنیتی و لجستیکی در پی مرگ ۴۶۴ ایرانی در حج سال ۲۰۱۵ به نتیجه مشترکی برسند.
ماه گذشته تهران اعلام کرد که دعوتنامه شرکت در حج امسال را از سوی عربستان دریافت کرده است.
منبع : انتخاب