نظر معاون اول جو بایدن در مسائل خاورمیانه چیست؟

به نقل از خبرگزاری ها

از دیگر مواضع او در رابطه با مسائل حساسیت برانگیز خاورمیانه می‌توان به حمایتش از شناسایی نسل کشی ارامنه توسط امپراتوری عثمانی اشاره کرد که این اتفاق می‌تواند خشم ترکیه را برانگیزد.

به گزارش صدانیوز،کاملا هریس که از سوی بایدن به عنوان معاون اول انتخاب شده است، در مسائل منطقه خاورمیانه مخالف ماجراجویی سعودی‌ها و طرفدار بازگشت آمریکا به برجام است.
جو بایدن که قرار است به عنوان کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مصاف دونالد ترامپ برود، دیروز، سه شنبه، سناتور کاملا هریس را به عنوان معاون اول خود انتخاب کرد. هریس که خود در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات حضور داشت، پس از آغازی ناامید کننده از این رقابت کناره گرفت و در دوگانه جو بایدن و برنی سندرز، از معاون میانه روی باراک اوباما حمایت کرد.

«المانیتور» در گزارشی از مواضع هریس درباره مسائل خاورمیانه، او را نزدیک به بایدن و هسته اصلی حزب دموکرات ارزیابی می‌کند.

به نوشته المانیتور، سال گذشته یکی از سخنگویان خانم هریس گفته بود که او در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور، به توافق هسته‌ای ایران بازخواهد گشت.

هریس همچنین در سنا علیه فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان سعودی رای داده و مخالف جنگ یمن است که در آن متحدان آمریکا در مقابل حوثی‌های متحد ایران قرار دارند.

در مسئله سوریه او از این که دونالد ترامپ به ترکیه اجازه داد تا به نیرو‌های کُرد مورد حمایت آمریکا حمله کنند انتقاد کرد و در مناظره‌های انتخاباتی به خاطر این که «تولسی گابارد» حاضر نشده بود از بشار اسد به عنوان یک «جنایتکار جنگی» نام ببرد، به او تاخته بود.

کاملا هریس؛ مخالف عربستان، منتقد اسرائیل، هوادار برجام

او از جمله نامزد‌های دموکراتی است که در لابی اسرائیلی «آیپک» سخنرانی کرده است. کاندیدا‌های پیشروتری چون برنی سندرز از حضور در این لابی قدرتمند خودداری کردند. دموکرات‌های مایل به جناح چپ اغلب موضعی همدلانه‌تر با فلسطین دارند و از این رو میزبانی هریس از رهبران آیپک در دفترش را مورد انتقاد قرار دادند. با این وجود، او در ماه ژوئن از ترامپ خواست که با الحاق سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری توسط اسرائیل، مخالفت کند.

از دیگر مواضع او در رابطه با مسائل حساسیت برانگیز خاورمیانه می‌توان به حمایتش از شناسایی نسل کشی ارامنه توسط امپراتوری عثمانی اشاره کرد که این اتفاق می‌تواند خشم ترکیه را برانگیزد.

این دیدگاه‌ها نزدیکی زیادی به مواضع جو بایدن دارد. بایدن در زمان معاونت باراک اوباما در مذاکرات هسته‌ای ایران نقش داشت، طرفدار رابطه آمریکا و اسرائیل است، اما در عین حال خواهان تداوم کمک به تشکیلات خودگردان فلسطینی است که از سوی ترامپ قطع شده است. او همچنین در مناظره‌های ماه نوامبر وعده داد که به خاطر قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان، فروش سلاح به این کشور را متوقف خواهد کرد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید