به گفته محققان غداهای فرآوری شده عامل اصلی سرطان هستند. مصرف «موادغذایی فرآوری شده» از طریق شرکتهای بزرگ و پرقدرت به جهان تحمیل شده است. ۴۵ کشور از ۱۲۳ کشور در دهه ۱۹۹۰ تحت تأثیر این فشارجهانی قرار گرفته و ۴۸ کشور از ۱۲۶ کشور در سال ۲۰۱۰ در میان اصلیترین مصرف کنندگان «فستفودها» و غذاهایی فرآوری شده قرارگرفتند.
به نقل ازصدانیوز،هشدار دانشمندان: رژیم غذایی کنونی به فاجعه بشری منتهی میشود.یک سوم از کشورهای فقیر جهان با چالش افزایش بی رویه چاقی مفرط و یا لاغری ناشی از گرسنگی و سو تغذیه مواجه اند. دلیل اصلی آن خوردن غذاهای فرآوری شده و عدم انجام فعالیتهای ورزشی عنوان شده است.
تارنمای یکی از معتبرترین مجلات پزشکی جهان، «دلانست» The Lancet، این گزارش را منتشر کرده است.نویسندگان این گزارش خواستار تغییر در «سیستم غذایی مدرن» هستند که به عقیده آنها جهان را به یک فاجعه نزدیک میکند.ساکنان کشورهای قارههای آفریقا و آسیا بزرگترین قربانیان سوءتغذیه هستند.
در این گزارش نزدیک به ۲.۳ میلیارد کودک و بزرگسال در طبقه بندی افراد دارای اضافه وزن قرار میگیرند.دانشمندان نام این پدیده را بحران «مضاعف سوء تغذیه» گذاشته اند. آمار جهانی نشان میدهد، ۲۰ درصد از ساکنان کره زمین اضافه وزن داشته و همزمان ۳۰ درصد از کودکان زیر چهار سال فرآیند رشد را بصورت صحیح طی نمیکنند و ۲۰ درصد از زنان کره زمین از مشکل لاغری مفرط رنج میبرند.
در این گزارش میخوانیم که غداهای فرآوری شده عامل اصلی سرطان هستند. به گفته محققان مصرف «موادغذایی فرآوری شده» از طریق شرکتهای بزرگ و پرقدرت به جهان تحمیل شده است. براساس این گزارش، ۴۵ کشور از ۱۲۳ کشور در دهه ۱۹۹۰ تحت تأثیر این فشارجهانی قرار گرفته و ۴۸ کشور از ۱۲۶ کشور در سال ۲۰۱۰ در میان اصلیترین مصرف کنندگان «فستفودها» و غذاهایی فرآوری شده قرارگرفتند.
یک سوم از کشورهای فقیر جهان با چالش افزایش بی رویه چاقی مفرط و یا لاغری ناشی از گرسنگی و سو تغذیه مواجه اند.دلیل اصلی آن خوردن غذاهای فرآوری شده و عدم انجام فعالیتهای ورزشی عنوان شده است.تارنمای یکی از معتبرترین مجلات پزشکی جهان، «دلانست» The Lancet، این گزارش را منتشر کرده است.
نویسندگان این گزارش خواستار تغییر در «سیستم غذایی مدرن» هستند که به عقیده آنها جهان را به یک فاجعه نزدیک میکند.ساکنان کشورهای قارههای آفریقا و آسیا بزرگترین قربانیان سوءتغذیه هستند.در این گزارش نزدیک به ۲.۳ میلیارد کودک و بزرگسال در طبقه بندی افراد دارای اضافه وزن قرار میگیرند.
دانشمندان نام این پدیده را بحران «مضاعف سوء تغذیه» گذاشته اند. آمار جهانی نشان میدهد، ۲۰ درصد از ساکنان کره زمین اضافه وزن داشته و همزمان ۳۰ درصد از کودکان زیر چهار سال فرآیند رشد را بصورت صحیح طی نمیکنند و ۲۰ درصد از زنان کره زمین از مشکل لاغری مفرط رنج میبرند.
در این گزارش میخوانیم که غداهای فرآوری شده عامل اصلی سرطان هستند.به گفته محققان مصرف «موادغذایی فرآوری شده» از طریق شرکتهای بزرگ و پرقدرت به جهان تحمیل شده است. براساس این گزارش، ۴۵ کشور از ۱۲۳ کشور در دهه ۱۹۹۰ تحت تأثیر این فشارجهانی قرار گرفته و ۴۸ کشور از ۱۲۶ کشور در سال ۲۰۱۰ در میان اصلیترین مصرف کنندگان «فستفودها» و غذاهایی فرآوری شده قرارگرفتند.
نویسندگان این گزارش به دولت ها، سازمان ملل و دانشگاهیان هشدار میدهند که باید برای رفع این مشکل اقدامات لازم انجام شود.در این گزارش علمی میخوانیم که به دلیل دسترسی آسان به مواد غذایی که کمتر مغذی هستند و افزایش تعداد سوپرمارکتها و در بسیاری از موارد سفارش اینترنتی و تلفنی غذاهای آماده، بهداشت عمومی با خطری جدی مواجه شده است.
محققان میگویند همه اشکال سوءتغذیه که باعث چاقی و یا لاغری مفرط میشوند، دارای مخرج مشترک هستند و نمونه مقرون به صرفه و پایداری را در اختیار ساکنان زمین قرارنمی دهند. رژیمهای با کیفیت بالا با تشویق رشد سالم، توسعه و محافظت از بدن در برابر بیماریها در طول زندگی، خطر سوء تغذیه را کاهش میدهند.
نویسندگان گزارش افزودن میوه و سبزیجات به رژیم غذایی و کاهش استفاده از خوراکیهای با چربی اشباع شده و مواد غذایی فرآوری شده را توصیه میکنند.