اقتصاد جهان در بدترین وضعیت یک دهه اخیر

حجم تجارت جهانی در مقایسه با سال قبل ۲۲ درصد کاهش پیدا کرده است. بخش خدمات بیش از سایر بخش های اقتصادی در جهان از شیوع کرونا آسیب دیده و در بین قسمت های مختلف بخش خدمات، گردشگری بدترین وضعیت را تجربه کرده است.

به گزارش نباء خبر، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارشی پیش بینی کرد تحت تاثیر شیوع کرونا و اخلال جدی در زنجیره تامین جهانی، متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری به منفی ۵.۶ درصد برسد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد از زمان بحران مالی در سال ۲۰۰۹ تاکنون محسوب می شود.

این گزارش اگرچه هنوز گزارش ناامید کننده ای محسوب می شود اما نسبت به پیش بینی قبلی منفی ۹ درصدی، بهبود نسبی یافته است .بنابر اعلام آنکتاد، حجم تجارت جهانی در مقایسه با سال قبل ۲۲ درصد کاهش پیدا کرده است. بخش خدمات بیش از سایر بخش های اقتصادی در جهان از شیوع کرونا آسیب دیده و در بین قسمت های مختلف بخش خدمات، گردشگری بدترین وضعیت را تجربه کرده است. به گفته کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل، در مقایسه با سال قبل رشد بخش گردشگری جهان به منفی ۱۵.۴ درصد رسیده که بدترین عملکرد از دهه ۱۹۹۰ تاکنون بوده است.

بنابر اعلام این نهاد بین المللی، کرونا باعث تغییر ماهیت کسب و کارها نیز در سطح جهان شده و دشواری جمع آوری اطلاعات باعث وقفه در انتشار آمارهای حیاتی شده است. برخلاف سال های گذشته، آمارهای اقتصادی و تجاری منتشرشده توسط نهادهای مختلف با یکدیگر دارای تفاوت های زیادی بوده که همین مساله نیز سیاست گذاران را دچار سردرگمی کرده است. در حال حاضر رشد اقتصادی بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان به پایین ترین سطوح تاریخ معاصر خود رسیده است و دولت ها مجبور به اعمال قرنطینه و محدودیت های رفت و آمد گسترده شده اند. چین که نخستین کانون عمده شیوع کرونا در جهان بود در شرایطی متفاوتی به سر می برد و شرایط در این کشور تقریبا به حالت عادی بازگشته است. انتظار می رود رشد اقتصادی امسال چین بالای دو درصد باشد اما سال آینده با رشدی چشم گیر به بالای ۱۰ درصد برسد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید