آمارها نشان میدهند که از اولین ساعات روز جمعه ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر، بیش از نیمی از جمعیت جهان در قرنطینه هستند، شمار مبتلایان از یک میلیون نفر فراتر رفته است و تا کنون نزدیک به ۵۴ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باختهاند. تا کنون نود کشور جهان در قرنطینه قرار گرفتهاند .
به گزار ضدانیوز،در آمریکا قانون «تولید در وضعیت جنگی»، متعلق به دوره آغازین جنگ کره در سال ۱۹۵۰ است که به رئیس جمهوری اجازه میدهد به دلیل وضعیت اضطراری در کشور به شرکتهای خصوصی امریکایی دستور دهد که محصولات مورد نیاز کشور را تولید کنند.تا کنون نود کشور جهان در قرنطینه قرار گرفتهاند و آخرین کشوری که از روز جمعه به قرنطینه رفت، تایلند است.
به نقل از رسانه های بین المللی: رئیس جمهوری آمریکا در تازهترین کنفرانس خبری خود از مردم آمریکا خواست به صورت «داوطلبانه» در بیرون از خانه یا در حضور دیگران ماسک صورت بزنند یا با پارچهای جلوی صورت خود را بگیرند.
دونالد ترامپ غروب جمعه ۱۵ فروردین در کنفرانس خبری در کاخ سفید شرکت کرد. او گفت: به توصیه مرکز «مدیریت و پیشگیری بیماری» موسوم به «سی دی سی» از مردم میخواهد که صورت خود را بپوشانند و این موجب کاهش شیوع کرونا میشود. پرزیدنت ترامپ گفت که این توصیه «داوطلبانه» است و شخصا این کار را نخواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در این کنفرانس خبری گفت که جامعه جهانی با تاخیر، خطر و سرعت انتشار ویروس کرونا را درک کرد.ترامپ همچنین گفت که آمریکا اکنون در مبارزه با یک دشمن نامرئی است، اما سرانجام بر آن پیروز خواهد شد.
دانشگاه جانز هاپکینز جمعه ۱۵ فروردین اعلام کرد، طی ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۴۰۰ نفر دیگر در آمریکا به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، کووید ۱۹، جان خود را از دست دادند تا مجموع قربانیان این ویروس در ایالات متحده به هفت هزار و ۱۰۰ نفر برسد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا هم ۲۷۳ هزار نفر اعلام شده است. دو شهر نیویورک و نیواورلئان افزایش چشمگیری در شمار قربانیان طی ۲۴ ساعت گذاشت داشتهاند. این در حالی است که شیوع ویروس کرونا در ایالتهای دیگر آمریکا سرعت بیشتر گرفته است. تا روز جمعه از ۹۶ درصد شهروندان آمریکا خواسته شده است که در خانه بمانند و به جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند.
ایالت نیویورک و به ویژه شهر نیویورک طی هفتههای اخیر کانون شیوع ویروس کرونا بوده است. تا روز جمعه دوهزار و ۹۳۵ نفر در ایالت نیویورک جان خود را از دست داده اند.
ولادیمیر پوتین، نیز رئیس جمهوری روسیه گفت: از طرح کاهش تولید تا ۱۰ میلیون بشکه در روز برای بازگرداندن ثبات به بازار نفت حمایت میکند. پوتین روز جمعه اعلام کرد روسیه آماده است علاوه بر اوپک و صادرکنندگان خارج از این سازمان (اوپک پلاس) با ایالات متحده آمریکا هم برای تنظیم بازار نفت همکاری کند.
این موضع در حالی از سوی روسیه اعلام شد که قیمت جهانی نفت روز جمعه برای دومین روز متوالی به شدت افزایش یافت و انتظار میرود که تولیدکنندگان طلای سیاه برای حمایت از قیمتها تولید خود را به شدت کاهش دهند.
روز جمعه ۳ آوریل بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه با افزایش ۳.۲ دلار، یعنی حدود ۱۲ درصد به ۲۸ دلار و ۳۴ سنت رسید. در لندن نیز قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئن ۴ دلار و ۱۷ سنت بیشتر شد و به این ترتیب با ۱۴ درصد افزایش به ۳۴ دلار و ۱۱ سنت رسید.
از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه، ۱۵ فروردین، گفت، به شرکتهای آمریکایی دستور داده است که تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با ویروس کرونا در داخل کشور را به خارج صادر نکنند.
دونالد ترامپ که در کنفرانس خبری در کاخ سفید صحبت میکرد، اظهار داشت، به شرکتهای آمریکایی دستور داده است که صادرات وسایل و تجهیزات حساس پزشکی را متوقف کنند تا اطمینان حاصل شود که بیمارستانها و مراکز مراقبتهای بهداشتی منابع لازم برای نجات جان مبتلایان به ویروس کرونا را در اختیار دارند.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد، من با امضای قانون «تولید در وضعیت جنگی» صادرات محصولات کمیاب بهداشتی و پزشکی توسط سودجویان را ممنوع میکنم.
همچنین دکتر تدروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز جمعه هشدار داده است که کشورها در برداشتن محدودیتها و قرنطینه عجله نکنند، چرا که چنین اقدامی پیامدهای اقتصادی شدیدتری خواهد داشت.رئیس بهداشت جهانی هشدار داده است درصورتی که قرنطینه زودتر برداشته شود، احتمال بازگشت و موج دوم بیماری همهگیر کرونا افزایش خواهد یافت و در چنین صورتی پیامدهای اقتصادی بزرگتری را برای کشورها درپی خواهد داشت.
دکتر تدروس آدانوم دریک کنفرانس خبری اینترنتی از در ژنو تاکید کرد: همه ما از عواقب عمیق اجتماعی و اقتصادی این بیماری همهگیر آگاه هستیم. اما در نهایت بهترین راه برای کشورها جهت پایان دادن به محدودیتها و کاهش اثرات اقتصادی، شکست دادن ویروس کرونا است.
رئیس بهداشت جهانی همچنین از کشورهای درگیر ویروس کرونا خواسته است با گسترش دادن خدمات اجتماعی به شهروندان خود موانع مالی را بردارند تا از دسترسی شهروندان به خدمات بهداشتی اطمینان حاصل شود.
پیرو دستور ترامپ درباره ممانعت از صادرات، مقامهای دولت محلی در برلین آلمان میگویند با دستور دونالد ترامپ به شرکت ۳ام، تولیدکننده ماسکهای تنفسی، ۲۰۰ هزار ماسک سفارش پلیس برلین در بانکوک و پیش از بارگیری به سوی آلمان، متوقف و به سوی آمریکا تغییر مسیر داده است. مقامهای برلین این اقدام دولت آمریکا را “دزدی دریایی مدرن” خواندهاند.
دولت محلی برلین میگوید این ماسکها در بانکوک تایلند “ضبط و مصادره” شدهاند.آندریاس گیزل، وزیر داخلی دولت محلی برلین گفته ۲۰۰ هزار ماسک افافپی۲ که پلیس برلین سفارش داده بوده احتمالا رهسپار آمریکا شده است.شرکت ۳ام میگوید دونالد ترامپ با استفاده از قانون کنترل تولید در زمان جنگ که در دهه ۱۹۵۰ میلادی و زمان جنگ آمریکا با کره مصوب شده بود به این شرکت دستور داده که همه صادرات خود را متوقف کند.
آقای گیزل گفته کج کردن مسیر ماسکها از برلین به سوی آمریکا “مصداق دزدی دریایی مدرن” است. او دولت آقای ترامپ توصیه کرده که به قوانین بینالمللی تجارت احترام بگذارند. “این راه و روش رفتار با یک شریک تجاری در آنسوی اقیانوس آتلانتیک نیست… حتی در هنگام بحران جهانی، نباید به سوی استفاده از روشهای غرب وحشی رفت. “
آمارها نشان میدهند که از اولین ساعات روز جمعه ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر، بیش از نیمی از جمعیت جهان در قرنطینه هستند، شمار مبتلایان از یک میلیون نفر فراتر رفته است و تا کنون نزدیک به ۵۴ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باختهاند. تا کنون نود کشور جهان در قرنطینه قرار گرفتهاند و آخرین کشوری که از روز جمعه به قرنطینه رفت، تایلند است.
پنجاه درصد از مبتلایان در قاره اروپا هستند، قارهای که از لحاظ میانگین سنی پیرترین قاره جهان است. هم چنین ۷۰ درصد ازقربانیان را نیز شهروندان اروپا تشکیل میدهند. تعداد جانباحتگان در اسپانیا از ده هزار نفر فراتر رفته و ایتالیا با نزدیک به چهارده هزار قربانی بیشتر تعداد مرگ و میر را در میان سایر کشورها دارد.