الن برسه، وزیر بهداشت سوئیس گفت که سویه اومیکرون میتواند «شروعی برای پایان همهگیری» ویروس کرونا باشد. وی گفت: «شاید در آستانه نقطه عطفی تعیین کننده باشیم که با رسیدن سطح ایمنی جمعیت به سطوح بالا به معنای گذار از مرحله همهگیری به مرحله بومی شدن بیماری باشد.
به گزارش نباء خبر،مسئولان بهداشتی نروژ میگویند که خطر بستری شدن پس از ابتلا به سویه اومیکرون از ویروس کرونا ۶۹ درصد کمتر از از سویه دلتا است.
انستیتوی بهداشت عمومی نروژ روز چهارشنبه در گزارش هفتگی خود آورده است: «بررسی اولیه دادهها در نروژ نشان میدهد که خطر بستری شدن به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ به عنوان عامل اصلی در میان مبتلایان به اومیکرون ۶۹ درصد کمتر از سویه دلتا است.»
سویه اومیکرون اکنون در نروژ به گونه غالب از کرونا تبدیل شده و حدود ۹۰ درصد از موارد ابتلا به این ویروس ناشی از ابتلا به اومیکرون است.
شاید در آستانه نقطه عطفی تعیین کننده باشیم که با رسیدن سطح ایمنی جمعیت به سطوح بالا به معنای گذار از مرحله همهگیری به مرحله بومی شدن بیماری باشد.
در گزارش انستیتوی بهداشت عمومی نروژ آمده است که سویه اومیکرون به شکل چشمگیری از نظر احتمال بروز نوع حاد بیماری کووید-۱۹ حداقل برای افراد واکسینهشده خطر کمتری از سویه دلتا دارد.
مقامات بهداشتی نروژ با این حال احتمال میدهند که طی ماههای ژانویه تا مارس «صدها هزار» نفر در این کشور به سویه اومیکرون مبتلا شوند. جمعیت نروژ پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است.
اومیکرون «شروعی برای پایان همهگیری» است؟
از سوی دیگر الن برسه، وزیر بهداشت سوئیس روز چهارشنبه گفت که سویه اومیکرون میتواند «شروعی برای پایان همهگیری» ویروس کرونا باشد. وی گفت: «شاید در آستانه نقطه عطفی تعیین کننده باشیم که با رسیدن سطح ایمنی جمعیت به سطوح بالا به معنای گذار از مرحله همهگیری به مرحله بومی شدن بیماری باشد.»
سخنان خوشبینانه وزیر بهداشت سوئیس درباره همهگیری کووید-۱۹ در حالی بیان میشود که تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه هشدار داد که هرچند سویه اومیکرون منجر به علائم خفیفتری در مبتلایان میشود اما همچنان «ویروس خطرناکی» است.
وی افزود که سویه اومیکرون به طور خاص برای افرادی که در برابر کووید-۱۹ واکسینه نشدهاند خطرناک است.
در همین حال،متخصص برجسته بیماریهای عفونی در ایالات متحده معتقد است که سویه جهش یافته اومیکرون تقریبا همه را مبتلا خواهد کرد.
آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا روز سهشنبه ضمن اعلام این مطلب یادآور شد که افراد واکسینهشده پس از ابتلا وضعیت بهتری خواهند داشت و زودتر از بیماری خارج میشوند.
این کارشناس برجسته بهداشت و مشاور کاخ سفید، اومیکرون را که قدرت سرایت بالایی نسبت به دیگر گونه های پیشین ویروس کرونا دارد به آتشسوزی جنگلی شبیه کرد که خیلی سریع به دیگر نقاط گسترش مییابد و افراد زیادی را درگیر میکند.
وی سپس در این خصوص تصریح کرد که این احتمال دارد که تقریبا همه شهروندان در معرض ابتلا به این سویه قرار گیرند.
دکتر فائوچی در عین حال یادآور شد که همهگیری این سویه تقریبا اجتناب ناپذیر است اما واکسینه شدهها زودتر و با حالی بهتر از بیماری ناشی از ابتلا به آن خارج میشوند.
وی در گفتگویی با استفان موریسون، معاون ارش مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی ایالات متحده تاکید کرد: اومیکرون از درجه سرایت و انتقال بسیار بالا و فوقالعادهای برخوردار است و در نهایت تقریبا همه به آن مبتلا میشوند.
این کارشناس مشهور آمریکایی تاکید کرد که افراد واکسینه شده و حتی آنهایی که دُزهای یادآوری و تقویتی را نیز دریافت کردهاند در معرض ابتلا به سویه اومیکرون قرار دارند.
به گرفته وی، «شاید بسیاری از این افراد به ویروس مبتلا شوند اما به احتمال زیاد، به استثنای برخی موارد محدود، اغلب آنها از حیث شدت بیماری، مرگ ناشی از بیماری و بستری شدن در مراکز درمانی وضعیتی به مراتب بهتر از دیگران داشته باشند.»
دکتر فائوچی سپس تاکید کرد که افراد واکسینه نشده بزرگترین قربانیان سویه اومیکرون هستند و با نوع شدید بیماری دست و پنجه نرم خواهند کرد.
سیانان در گزارشی به این موضوع پرداخته و یادآور شده که دست کم یک نفر از هر پنج آمریکایی (چیزی حدود ۶۵ میلیون نفر) واکسن کووید۱۹ را دریافت نکردهاند.
در این گزارش با استناد به دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده آمده است که بیش از ۶۲ درصد از جمعیت کل کشور به طور کامل واکسینه نشدهاند و تنها ۲۳ درصد شهروندان کامل واکسینه شده و دوز تقویتی را دریافت کردهاند.
آنتونی فائوچی در پاسخ به این سوال که آیا همهگیری بیماری وارد مرحلهای شده است یا خیر؟ گفت: «زمانی این اتفاق میافتد که حفاظت کافی از ویروس در جامعه صورت گیرد و داروهایی برای درمان آسان کووید۱۹ در دسترس باشد.»
وی در عین حال افزود که «ممکن است در حال حاضر در آستانه قرار گرفتن در این وضعیت باشیم»
از سوی دیگر دکتر جانت وودکاک، کمیسر موقت اداره غذا و داروی ایالات متحده نیز ضمن تایید اظهارات دکتر فائوچی در زمینه احتمال ابتلای شمار زیادی از شهروندان به سویه اومیکرون تاکید کرده است که اکنون باید بیشتر بر اطمینان از عملکرد بیمارستانها و ارائه خدمات ضروری تمرکز کرد.
شمار بیماران مبتلا به کووید۱۹ در ایالات متحده آمریکا که در بیمارستانها و مراکز درمانی بستری شدند روز سهشنبه به شکل چشمگیری افزایش یافت، این مسئله فشار بر مراکز درمانی و بخش بهداشت را زیاد کرد و مقامات بهداشتی این کشور را بر آن داشت تا با فراخوان کارکنان بخشهای اورژانس و نیز در پیش گرفتن اقداماتی دیگر با این بحران مقابله کنند.
براساس داده های دانشگاه جان هاپکینز، ایالات متحده در هفته گذشته روزانه بیش از ۷۵۴۲۰۰ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ را شناسایی و ثبت کرد.
به موجب این گزارش، میزان یاد شده تقریبا سه برابر میانگین ثبت شده در اوج همهگیری بیماری در زمستان گذشته و ۴.۵ برابر بیشتر از نقطه اوج همهگیری ناشی از موج دلتا است که ابتدای ماه سپتامبر ایالات متحده را درگیر کرده بود.