روسیه میگوید پیش شرط آغاز مذاکرات برای دستیابی به آتشبس و صلح به رسمیت شناختن حاکمیت مسکو بر مناطقی از اوکراین از جمله دونتسک و شبه جزیره کریمه است که در تصرف خود دارد. روسیه، کریمه اوکراین را پس از برگزاری رفراندومی در سال ۲۰۱۴ میلادی، ضمیمه خاک خود کرد.اوکراین هم میگوید پیش شرط کییف برای دستیابی به صلح، عقبنشینی روسیه از مناطقی است که روسها به اشغال خود درآوردهاند.
به گزارش نبأخبر،اوکراین در حالی که جنگ با روسیه وارد سومین سال خود میشود تقریباً ۱۲۰ میلیارد یورو کمک نظامی دریافت کرده است که بیشتر از طرف متحدان غربی کییف بوده است.
به نقل از یورونیوز، زلنسکی ادعا کرد که ارتش اوکراین به یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان تبدیل شده است. ارتش اوکراین به مدد میلیونها یورو و دلار متحدان غربی و کمکهای نظامی آنان قادر به ایستادگی در برابر ارتش روسیه بوده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین میگوید امیدوار است جنگ با روسیه در سال جدید ۲۰۲۵ میلادی با توسل به راه حلهای دیپلماتیک به پایان برسد.
زلنسکی روز جمعه در مصاحبهای رادیویی گفت که اوکراین باید برای پایان دادن به جنگ در سال آینده از طریق مذاکرات به جای گزینه نظامی و جنگ، هر کاری که ممکن است را انجام دهد.
او گفت: «ما در جنگ هستیم، نمیخواهم مقایسه کنم، اما ما در جنگ با کشوری هستیم که برای مردم خود ارزشی قائل نیست، تجهیزات زیادی دارد و اهمیتی نمیدهد که چند نفر میمیرند، این چیزی است که در حال رخ دادن است.»
رئیس جمهوری اوکراین میگوید: «از طرف ما، ما باید هر کاری را که در توان داریم انجام دهیم تا این جنگ در سال آینده از طریق مسیرهای دیپلماتیک به پایان برسد. و این، به نظر من، بسیار مهم است.»
زلنسکی از جزییات راه حل دیپلماتیک مد نظر خود در دستیابی به صلح و پایان دادن به جنگ با روسیه پرده برنداشته و مشخص نکرده که برای نیل به این هدف کییف حاضر به دادن چه امتیازاتی به مسکو است.
روسیه میگوید پیش شرط آغاز مذاکرات برای دستیابی به آتشبس و صلح به رسمیت شناختن حاکمیت مسکو بر مناطقی از اوکراین از جمله دونتسک و شبه جزیره کریمه است که در تصرف خود دارد. روسیه، کریمه اوکراین را پس از برگزاری رفراندومی در سال ۲۰۱۴ میلادی، ضمیمه خاک خود کرد.
اوکراین هم میگوید پیش شرط کییف برای دستیابی به صلح، عقبنشینی روسیه از مناطقی است که روسها به اشغال خود درآوردهاند.
زلنسکی در همین مصاحبه ادعا کرد که ارتش اوکراین به یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان تبدیل شده است.
اوکراین در حالی که جنگ با روسیه وارد سومین سال خود میشود تقریباً ۱۲۰ میلیارد یورو کمک نظامی دریافت کرده است که بیشتر از طرف متحدان غربی کییف بوده است.
چهل و یک درصد از این کمکها را ایالات متحده آمریکا کرده است. آلمان، دانمارک، بریتانیا و هلند نیز جزو پنج کشوری هستند که بیشترین کمک مالی و نظامی را به کییف کردهاند.
زلنسکی میگوید که اوکراین در تولید تسلیحات از جمله موشک، شپهپاد و نیز سیستمهای جنگ الکترونیکی پیشرفتهای شایانی داشته است.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین گفت: «مطمئناً ما از لحاظ تکنولوژیک قویترین در اروپا هستیم. چرا که ما تجربه جنگ طولانی مدت مدرن را داریم. به همین دلیل است که ما مجهز به هواپیماهای بدون سرنشین، سیستمهای جنگ الکترونیکی، هواپیماهای بدون سرنشین دوربرد هستیم.»
زلنسکی میگوید که بدنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، گفتگوی تلفنیاش با رئیس جمهوری منتخب «سازنده» بوده است و مطمئن است که با ورود ترامپ به کاخ سفید در ماه ژانویه جنگ «زودتر» پایان خواهد یافت.
ترامپ مدتهاست که منتقد کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین بوده است. رویکرد او در قبال جنگ اوکراین سؤالاتی بنیادین را مطرح کرده است، از جمله این که آیا حمایت واشنگتن از کییف پس از آغاز ریاست جمهوری ترامپ همچنان به قوت خود باقی خواهد بود و ادامه خواهد داشت یا خیر.
ایالات متحده آمریکا بزرگترین تامین کننده تسلیحات اوکراین است. به گزارش «موسسه اقتصاد جهانی کیل» واشنگتن تا پایان ماه ژوئن گذشته، بستههای نظامی به ارزش بیش از ۵۵ میلیارد دلار را یا به کییف تحویل داده یا متعهد به تحویل و پرداخت آن شده است.
دونالد ترامپ بارها در کمپینهای انتخاباتی خود، بدون پرداختن به جزئیات و چگونگی طرح خود، بارها گفته بود که «در عرض یک روز» به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
اوکراین میگوید موفق به نابودی سامانه موشکی ۱۰ میلیون دلار روسیه شده است
از سوی دیگر، وزارت کشور اوکراین روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که یکی از واحدهای پهپادی این کشور یک سامانه موشکی ضدهوایی BUK-M1 روسیه به ارزش ۱۰ میلیون دلار را نابود کرده است.
در ویدئویی که توسط ایهور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین در تلگرام به اشتراک گذاشته شد، این سامانه به گفته وی در «یکی از داغترین نقطه جبهه» هدف گرفته شده است. مشخص نیست که این ویدئو کجا و در چه تاریخی فیلمبرداری شده است.
سامانههای موشکی زمین به هوای BUK-M1 دوران شوروی، هم توسط اوکراینیها و هم روسها در جنگ استفاده شده است. اوکراین سال گذشته اعلام کرد که با اعمال تغییراتی در این سیستم آن را به سامانهای برای شلیک موشکهای آمریکایی تبدیل کرده است.
وزیر خارجه ژاپن در کییف؛ توکیو نگران تعمیق روابط کره شمالی و روسیه است
«تاکشی ایوایا»، وزیر امور خارجه ژاپن روز شنبه در کییف بود تا با مقامات اوکراین در خصوص اتحاد نظامی پیونگ یانگ با مسکو که با «استقرار هزاران سرباز کره شمالی در جبهه روسیه»، عمیقترمیشود، گفتگو کند.
بنا به اعلام وزارت امور خارجه ژاپن، «تاکشی ایوایا» در دیدار با «آندری سیبیها» همتای اوکراینی خود بر «حمایت قوی» ژاپن از اوکراین در برابر تهاجم روسیه تاکید و در خصوص اعمال تحریمهای بیشتر علیه مسکو گفتگو کرده است.
توکیو، کییف و متحدان غربی آن مدعی اند که تعمیق همکاریهای نظامی و فنی بین روسیه و کره شمالی و ایران تهدیدی مستقیم نه تنها برای اروپا بلکه برای آسیای جنوب شرق و خاورمیانه است. به ادعای وزیر خارجه ژاپن، روسیه در قبال دریافت موشک و سرباز، از تهران و پیونگ یانگ حمایت میکند.
طبق ارزیابیهای آژانسهای اطلاعاتی آمریکا، کره جنوبی و اوکراین، بیش از ۱۲ هزار سرباز کره شمالی به عنوان بخشی از پیمان دفاعی مهم مسکو-پیونگ یانگ به روسیه اعزام شدهاند.
رهبران کشورهای عضو گروه هفت روز شنبه در حالی که جنگ اوکراین وارد هزارمین روز خود می شود با انتشار بیانیهای بر حمایت خود از اوکراین تاکید کردند.
زیرساختهای انرژی اوکراین هدف یکی از بزرگترین حملات هوایی روسیه قرار گرفت
به گفته مقامات اوکراینی، شبکه انرژی و زیرساختهای بسیار شکننده این کشور بر اثر جنگ روز یکشنبه بار دیگر هدف یکی از بزرگترین حملات هوایی روسیه قرار گرفت.
به گزارش رسانههای محلی و تایید مقامات اوکراینی این حملات در سراسر کشور تاکنون دست کم ۲ کشته و حدود ۱۰ مجروح به جا گذاشته است.
ژرمن گالوشچنکو، وزیر انرژی اوکراین همزمان با این تهاجم هوایی گسترده اعلام کرد که «حمله گستردهای به سیستم انرژی کشور در حال انجام است.»