پیش بینی میشود که قرص ضدویروسی شرکت مرک نیز به زودی مجوز دریافت کند. اما داروی شرکت فایزر به دلیل عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر از جمله کاهش نزدیک به ۹۰ درصدی بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر در میان بیمارانی که احتمال میرود به بیماری شدید مبتلا شوند گزینه بهتری شمرده شده است.
به گزارش نباء خبر،سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا، روز چهارشنبه ۲۲ دسامبر (يک دی) مجوز استفاده از نخستین قرص علیه بیماری کووید-۱۹ را صادر کرد. شرکت داروسازی فایزر این قرص را تولید کرده است و بیماران میتوانند آن را در خانه مصرف کنند تا از بدتر شدن علائم بیماری جلوگیری شود.
این مجوز در حالی صادر شد که موارد بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر در پی ابتلا به کرونا در ایالات متحده آمریکا در حال افزایش است و مقامات درمانی نسبت به سونامی ابتلاهای جدید از نوع اومیکرون هشدار میدهند.
متخصصان میگویند که قرص پاکسلووید [تولید شرکت فایزر] راهی سریعتر و ارزانتر برای درمان کووید-۱۹ در روزهای ابتدایی ابتلا است. تمام داروهایی که پیش از این برای کووید-۱۹ تجویز شده است، نیاز به تزریق دارند.
پیش بینی میشود که قرص ضدویروسی شرکت مرک نیز به زودی مجوز دریافت کند. اما داروی شرکت فایزر به دلیل عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر از جمله کاهش نزدیک به ۹۰ درصدی بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر در میان بیمارانی که احتمال میرود به بیماری شدید مبتلا شوند گزینه بهتری شمرده شده است.
سازمان غذا و داروی آمریکا، قرص فایزر را برای بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال به بالا که تست کرونای آنها مثبت است مجاز اعلام کرد. البته علائم اولیه در این افراد باید به گونهای باشد که پزشکان احتمال بدهند ممکن است در بیمارستان بستری شوند. افراد مسن و افراد دارای اضافه وزن یا مبتلا به بیماریهای قلبی نیز میتوانند از این قرص استفاده کنند. کودکان نیز باید دستکم ۴۰ کیلوگرم باشند تا مجاز به استفاده از این قرص باشند.
پیشبینی میشود قرصهای شرکت داروسازی فایزر و همچنین مرک در برابر سویه اومیکرون موثر باشند زیرا این قرصها پروتئین اسپایک را در آنها بیشترین جهشها رخ داده است، هدف قرار نمیدهند.
دولت ایالات متحده آمریکا با خرید قرص پاکسلووید برای درمان ۱۰ میلیون نفر موافقت کرده است.
ایالات متحده آمریکا در حال حاضر بهطور میانگین روزانه بیش از ۱۴۰ هزار ابتلای جدید را گزارش میکند و مقامات فدرال هشدار میدهند که نوع اومیکرون میتواند این تعداد ابتلای روزانه را افزایش دهد.
برخی از کارشناسان هشدار میدهند که تاثیر اولیه قرص پاکسلووید ممکن است محدود باشد.
سازمان دارو و غذای آمریکا مجوز استفاده از این قرص را طبق نتایج آزمایش بالینی بر روی ۲ هزار و ۲۵۰ بیمار اعلام کرده است که واکسینه نشده بودند. نتایج آزمایشها نشان داد که اگر افراد مبتلا به کووید-۱۹ خفیف یا متوسط در مدت سه روز پس از علائم اولیه بیماری این قرص را مصرف کنند، خطر بستری شدن آنها در بیمارستان و مرگ و میر تا ۸۹ درصد کاهش مییابد.
این قرص باید دو بار در روز به مدت پنج روز پس از تشخیص بیماری و شروع علائم مصرف شود.
کمتر از یک درصد از بیمارانی که این قرص را مصرف کردند در بیمارستان بستری شدند و هیچ یک در پایان دوره مطالعه ۳۰ روزه فوت نکردند. در حالی که ۶.۵ درصد از بیمارانی که در این مطالعه دارونما دریافت کرده بودند در بیمارستان بستری شدند و ۹ نفر از آنها درگذشتند.
سازمان غذا و داروی آمریکا تاکید کرد که پاکسلووید میتواند روند درمان کووید-۱۹ را تکمیل کند اما واکسنها همچنان در خط نخست پیشگیری از این بیماری باقی میمانند و این قرص جایگزین واکسن نیست.
آژانس دارویی اروپایی پیش از این استفاده اضطراری از این قرص را تایید کرده بود.