به نقل از صدانیوز ،یک محقق ایرانی با نمونهگیری از سلول های غضروف انسان، تکثیر و کشت آنها روی یک داربست پروتئینی از جنس کلاژن، موفق به تولید غضروف انسان شد.یک محقق ایرانی با نمونه گیری از سلول های غضروف انسان، تکثیر و کشت آنها روی یک داربست پروتئینی از جنس کلاژن، موفق به تولید […]
به نقل از صدانیوز ،یک محقق ایرانی با نمونهگیری از سلول های غضروف انسان، تکثیر و کشت آنها روی یک داربست پروتئینی از جنس کلاژن، موفق به تولید غضروف انسان شد.یک محقق ایرانی با نمونه گیری از سلول های غضروف انسان، تکثیر و کشت آنها روی یک داربست پروتئینی از جنس کلاژن، موفق به تولید غضروف انسان شد.
مهدی هادی، مجری تولید غضروف انسان را از دستاوردهای مطالعاتی خود عنوان کرد و گفت: فاز اولیه این طرح در آزمایشگاه تولید شده و این محصول میتواند به صورت صنعتی و به عنوان یک محصول دارویی در آینده نزدیک تولید شود.
وی درباره این پروژه تحقیقاتی توضیح داد: برای تولید غضروف انسان، ابتدا از سلولهای غضروف خود بیمار نمونه گرفته میشود، سپس این سلول ها تکثیر داده شده و بعد آنها روی یک داربست پروتئینی از جنس کلاژن کشت داده میشوند و در نهایت یک غضروف کامل انسان در زمان ۳۰ روز ساخته میشود.
این محقق که سابقه فعالیت تحقیقاتی در پژوهشگاه رویان را نیز در کارنامه خود دارد، افزود: بعد از مرحله تولید بافت غضروف، آزمونهای کنترل کیفی مختلف بر روی نمونه انجام میشود و معمولا پس از انجام آزمونها و صدور شناسنامه محصول، بافت مورد نظر معتبر بوده و این غضروف میتواند به انسان پیوند زده شود.
هادی که هم اکنون به عنوان سرپرست واحد تولید داروهای بیولوژیک در یک شرکت تحقیقاتی داروسازی در حال فعالیت است، با بیان اینکه این پیوند از نوع “اتولوگ” یا همان خودی است، گفت: این مسئله از نظر پاسخ های ایمنی بسیار حائز اهمیت است، زیرا بدن بیمار آن را پس نمیزند.
این پژوهشگر با بیان اینکه در سال ۲۰۱۸ در آمریکا محصولی به عنوان غضروف انسان تولید و وارد بازار جهانی شده است، گفت: این محصول که برای خود بیماران طراحی میشود، به قیمت خیلی گرانی فروخته میشود.
هادی با بیان اینکه پایان نامه ارشد وی با عنوان “تاثیر ساختار تخلخلی و حفرات داربست کلاژنی در کشت سلول های کندروسیت انسان در آن در مهندسی بافت غضروف” سرآغاز این پروژه تحقیقاتی بوده است، یادآور شد: پایان نامه من با استاد راهنمایی پروفسور کاظم پریور در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و با حمایت دکتر یعقوب حقیقتنیا از صنعت داروسازی کشور دفاع شده است.
وی افزود: این طرح از سوی هولدینگ سرمایهگذاری دارویی سازمان تامین اجتماعی حمایت مالی شد و در نهایت در حد یک پایان نامه باقی نماند و به عنوان یک پروژه تحقیقاتی در حال ادامه است.
این محقق در ادامه یادآور شد: چندی پیش مقاله این طرح را برای کنگرهای با عنوان کنگره جهانی بیومتریال و مهندسی بافت ۲۰۱۸ به کشور ایتالیا ارسال کردم و به عنوان سخنران کلیدی و رئیس کمیته علمی این کنگره به رم دعوت شدم که پروژه من در این کنگره به خاطر نوآوری تحقیقات و کیفیت بهتر آن نسبت به محصول آمریکایی، توجه چند شرکت دارویی معتبر را جلب کرد.
هادی در پایان یادآور شد: برای ادامه این طرح خارج از کشور تقاضاهای زیادی توسط شرکتهای معتبر دارویی و دانشگاههای کشور ایتالیا مطرح شده است، اما ترجیح من به نتیجه رساندن این طرح در داخل کشور و کمک به بیماران با آسیبهای شدید غضروفی است.