به نقل ازصدانیوز ، کمبود ویتامینها در بدن، علائم متفاوتی دارد که گاهی بسیار خفیف و گاهی خطرناک و غیرقابل جبران است.از طرفی بهترین راه دریافت این ترکیبات موثر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده مناسب از تمام گروههایی غذایی بهویژه میوهها و سبزیجات است. کمبود ویتامینها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد میکند […]
به نقل ازصدانیوز ، کمبود ویتامینها در بدن، علائم متفاوتی دارد که گاهی بسیار خفیف و گاهی خطرناک و غیرقابل جبران است.از طرفی بهترین راه دریافت این ترکیبات موثر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده مناسب از تمام گروههایی غذایی بهویژه میوهها و سبزیجات است. کمبود ویتامینها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد میکند که گاهی بسیار خفیف و گاهی خطرناک و غیرقابل جبران است. نشانههای کمبود، با توجه به نوع هر ویتامین در نقاط خاصی از بدن ظاهر میشوند:
خستگی
ویتامین D یکی از ویتامینهای اساسی در افزایش انرژی روزانه و بهبود علائم خستگی است. اگر احساس خستگی همیشگی میکنید، به قهوه و منابع کافئین متوسل نشوید و به کمبود ویتامین D در بدن شک کنید.منابع ویتامین D: لبنیات غنی شده، منابع غیر لبنی مانند شیر بادام یا سویا، ماهیهای خاص مانند ساردین، و حتی قارچهایی که در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید رشد میکنند، از منابع غنی از ویتامین D هستند.
موهای نازک و شکننده
ویتامین B برای تقویت موها و رشد سالم آنها ضروری است. نازک شدن موها اغلب ناشی از کمبود این ویتامین است.منابع ویتامین B: یک فنجان برنج سفید منبع عالی ویتامین B محسوب میشود و البته غلات و نان هم سرشار از این ویتامین هستند. با این حال اگر قصد کاهش وزن دارید و نمیتوانید به میزان زیاد کربوهیدرات مصرف کنید، میتوانید روزانه از یک فنجان اسفناج پخته بهره ببرید تا ویتامینB مورد نیاز خود را تامین کنید.
گرفتگی عضلات
ضعف عضلانی و گرفتگی عضلات از علل اصلی فقر منیزیم در بدن است. این ماده معدنی برای بیش از ۳۰۰ واکنش مربوط به شیمی حیاتی در بدن، از شل کردن عضلات گرفته تا تمدد اعصاب، منظم کردن ضربان قلب، کمک به حفظ سیستم ایمنی بدن و استحکام بخشیدن به استخوان بندی لازم است.منابع منیزیم: دانه کدو تنبل، موز، آووکادو.
شوره سر
اگر متوجه شدید که حتی بعد از شستوشوی کامل موها، پوست سرتان دچار شوره شده، شاید دچار کمبود اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ باشید. وجود این چربیها برای تقویت موهای شما ضروری است. امگا۳ یکی از اینهاست و برای بهدست آوردن این اسیدهای چرب حداقل ۲ بار در هفته ماهی بخورید. گردو و دانههای کتان نیز سرشار از امگا ۳ هستند.