آنچه این روزها خصوصاً بین کودکان شیوع پیداکرده ویروس سنسیشیال تنفسی یا ویروس RSV است که باعث بروز عفونتهایی در ریه و مسیر تنفسی میشود. درواقع این ویروس عمدتاً در کودکان زیر دو سال شایع است و البته میتواند بزرگسالان را نیز آلوده کند. یکی از عوامل مهم در افزایش ابتلا به این ویروسها را میتوان ماسک دانست، اغلب مردم ماسک نمیزنند، درحالیکه ماسک و خصوصاً استفاده از ماسک خوب که بینی و دهان و راههای تنفسی را بپوشاند، میتواند در پیشگیری از ابتلا به ویروسها و حتی تا حدودی از عوارض آلودگی هوا، تأثیر زیادی داشته باشد.
به گزارش نباءخبر، به گفته یک مقام ارشد بهداشت چین، روزانه نیم میلیون نفر تنها در یک شهر این کشور به کرونا مبتلا میشوند. بیش از ۱۸ هزار بیمار کرونایی طی دوهفته در بیمارستانهای این کشور بستریشدهاند. (یورو نیوز) نام جدید ویروس کرونا «BQ.۱.۱» است، درواقع این ویروس زیرسویه جدید از سویه اومیکرون ویروس کروناست که اروپا ، آمریکا و چین را درگیر کرده است. در این ارتباط مینو محرز، متخصص عفونی میگوید: «درگیر شدن چین با زیرسویه جدید و احتمال اینکه این زیرسویه به کشور ما هم برسد، یادآور همان اتفاقی است که زمستان ۱۳۹۸ رخ داد و چینی ها ویروس کرونا را به ایران آوردند. چینیهای ساکن ایران، اعم از تاجر و دانشجو برای تعطیلات سال نو و جشن کریسمس به چین می روند و برمیگردندکه احتمال انتقال ویروس جدید به ایران، بالاست. » در ادامه نظرات سه متخصص عفونی دراینباره را میخوانید.
حتماً ماسک بزنید
مینو محرز، متخصص عفونی گفت: باید در فرودگاه عبور و مرورها بهشدت کنترل شود تا از احتمال شیوع مجدد کرونا طی زمستان پیشرو پیشگیری شود. در حال حاضر وضعیت کرونا در کشور ما کاملاً تحت کنترل است و نگرانیای نداریم، بیشتر از کرونا درگیر آنفلوانزا هستیم که باعث درگیری شهروندان با این بیماریها شده است. آنچه این روزها خصوصاً بین کودکان شیوع پیداکرده ویروس سنسیشیال تنفسی یا ویروس RSV است که باعث بروز عفونتهایی در ریه و مسیر تنفسی میشود. درواقع این ویروس عمدتاً در کودکان زیر دو سال شایع است و البته میتواند بزرگسالان را نیز آلوده کند. یکی از عوامل مهم در افزایش ابتلا به این ویروسها را میتوان ماسک دانست، اغلب مردم ماسک نمیزنند، درحالیکه ماسک و خصوصاً استفاده از ماسک خوب که بینی و دهان و راههای تنفسی را بپوشاند، میتواند در پیشگیری از ابتلا به ویروسها و حتی تا حدودی از عوارض آلودگی هوا، تأثیر زیادی داشته باشد.
گروههای پرخطر واکسن کرونا بزنند
حمید عمادی، متخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران نیز گفت: پیشبینیهایی مبنی بر شیوع کرونا در زمستان امسال، خصوصاً اوایل اسفند وجود دارد اما هیچکدام از این پیشبینیها پایه و اساس علمی ندارد، فعلاً از لحاظ کرونا در موقعیت خوبی هستیم، اما واقعیت این است که با توجه به تعطیلات کریسمس و آمد و شد مسافران ایرانی و خارجی به کشور، احتمال شیوع زیرسویه جدید زیاد خواهد بود. عقل حکم میکند تحت این شرایط غافلگیر نشویم و از لحاظ دارو، کارکنان و کادر درمان، تختهای موردنیاز برای بستری و … کاملاً آمادهباشیم. اگر از تزریق دز سوم واکسن کرونا کسی ۶ ماه گذشته باشد و در گروه پرخطر شامل کودکان و زنان باردار و دارای بیماریهای زمینهای ازجمله قلبی و تنفسی باشد، بهتر است تزریق دز چهارم را هم حتماً انجام دهد. چیزی که اخیراً بین کودکان شایع شده ویروس RSV است که سالهای گذشته هم بوده و اگر امسال بیشتر شاهد این بیماری در کودکان دبستانی هستیم، به خاطر دو سال گذشته و نرفتن دانشآموزان به مدرسه بوده است.
احتمال اوجگیری کرونا تا 20 ژانویه
پیام طبرسی، معاون آموزشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری نیز دراینباره گفت: هیچچیزی درباره ویروس کرونا قابل پیشبینی نیست و هیچکس دقیق نمیتواند بگوید که چه زمانی و با چه شدتی از میزان ابتلا و مرگومیر، ویروس کرونا شیوع پیدا خواهد کرد. اما به هر حال پیشبینیها این است که از بعد از ۲۰ ژانویه و آخری ماه دی، موارد ابتلای کرونا در کشور بالا برود. کرونا در لحظه تغییراتی را پیش میآورد که قابل پیشبینی نیست اما بالأخره افزایش موارد خواهیم داشت، فقط اینکه آمار مبتلایان و میزان مرگومیر چقدر خواهد بود، نمیتوان از الآن چیزی گفت. درباره تزریق واکسن و خصوصاً که وزیر بهداشت گفته است ۵۰ میلیون دز آماده داریم، باید بگویم اگر کسانی که بیماری زمینهای ندارند و سه ذر را تزریق کردند، نیازی به تزریق جدید ندارند، همانطور که در دنیا هم برای افراد بدون بیماری و شرایط خاص تزریق مجدد توصیه نمیشود. اما گروههای پرخطر و خصوصاً کسانی که نقص ایمنی بدن دارند، نیاز است دز چهارم را دریافت کنند.