پیشگیری از سکته به روش ابو علی‌ سینا

راه های زیادی برای پیشگیری از سکته در طب های گوناگون ارائه شده است. به‌طوری‌که ایران رکورددار بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان نامیده شده است.  همان‌طورکه می‌دانید شیوه زندگی نقش مهمی در سلامت قلب دارد. طب سنتی هم علمی است که شیوه زندگی صحیح را به افراد آموزش می‌دهد. اگر دوست ندارید که مشکل […]

راه های زیادی برای پیشگیری از سکته در طب های گوناگون ارائه شده است.

به‌طوری‌که ایران رکورددار بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان نامیده شده است.  همان‌طورکه می‌دانید شیوه زندگی نقش مهمی در سلامت قلب دارد. طب سنتی هم علمی است که شیوه زندگی صحیح را به افراد آموزش می‌دهد. اگر دوست ندارید که مشکل قلبی سراغ‌تان بیاید، از همین امروز تصمیم بگیرید و برای نگه‌داشتن قلبی سالم نکات زیر را رعایت کنید.
دکتر حسن نامدار، متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد به شما می‌گوید که طب سنتی چه راهکارهایی را برای سلامت قلب پیشنهاد می‌کند.
پزشکان این حوزه معتقدند، شیوه زندگی تاثیر زیادی در هضم و تولید انرژی در بدن دارند. با خوردن مواد غذایی دو اتفاق برای آن‌ها می‌افتد؛ یا توسط بدن مصرف و به انرژی تبدیل می‌شود یا از بدن دفع می‌شود. این دو مرحله نقش مهمی در سلامت عمومی بدن به‌ویژه قلب دارد. مشکل در این فرایند به‌ظاهر ساده می‌تواند مشکلاتی را برای ارگان‌های مختلف بدن به ‌وجود آورد.
حال برای هضم و تضمین سلامت قلب می‌خواهیم نکات طلایی را به شما بگوییم که با رعایت آن‌ها می‌توانید سلامتی را تا حد زیادی به قلب خود هدیه کنید. توجه کنید که نوع نسبت بین مواد غذایی را در نظر داشته باشید؛ فعالیت جسمی انجام دهید؛ مشکلات روحی را از خود دور کنید و سعی کنید آسوده بخوابید؛ عجله نکنید و اصول هرکدام را در ادامه بادقت بخوانید.
همان‌طورکه گفتیم هضم نقشی مهم در سلامت ارگان‌های بدن و قلب دارد. زمان مصرف آب نقشی مهم در هضم دارد. نوشیدن آب در بین خواب یا همراه با غذا مناسب نیست. اکنون به‌طور علمی به اثبات قضیه می‌پردازیم: اندام‌های بدن مانند کبد، معده، روده و قلب، در زمان خواب حرارت‌شان به عمق و دمایشان بالا می‌رود.
به همین دلیل، اگر بلافاصله بعد از بیداری آب خنک میل کنید، کاهش دمای بین آب و اندام‌ها می‌تواند باعث ضعف اندام‌ها، به‌ویژه قلب‌ شود. حتی اگر تشنه‌اید، صبر کنید و برای حفظ سلامت قلب خود بین غذا و بین خواب آب ننوشید. درباره دمای آب هم بد نیست بدانید که به‌طور معمول افراد سالم باید آب را خنک میل کنند اما اگر مشکل معده دارید، آب گرم یا ولرم برای شما مناسب‌تر است.
مدام لیوان به دست هستید و آب می‌نوشید؟ حتما هم اطمینان دارید که باید روزی پنج تا هشت لیوان آب بنوشید تا سلامت بدن‌تان حفظ شود. دراین‌صورت دست نگه دارید! شما با این کار سلامت قلب خود را به خطر می‌اندازید. با نوشیدن آب بیش از نیاز بدن اختلال گوارشی و ضعف معده بروز می‌کند.
درواقع، رطوبت زیاد نفخ می‌آورد و هضم ناکامل مواد باعث می‌شود تا مواد مرغوب به اعضا نرسد و کارکرد بدن به‌درستی انجام نمی‌شود. درصورت ادامه این روند، همچنان رطوبت در معده، روده و قلب افزایش می‌یابد و حتی در ادامه قدرت انقباضی عضلات قلب کاهش می‌یابد.
طب سنتی معتقد است مواد غذایی می‌توانند بعد از هضم، مزاج سرما، گرما، رطوبت و خشکی نسوج بدن را تحت تاثیر قرار دهند. در نهایت، ایجاد تعادل میان مواد غذایی مصرفی با توجه به مزاج ارگان‌های بدن می‌تواند به سلامت عضو کمک کند.
فردی که گرم‌مزاج نیست، برای سلامت بدن و قلب خود باید گرمی را در بدنش افزایش دهد و اگر گرمی در بدن‌ کم باشد باید برای سلامت بدن از غذاهای سرد کمتر استفاده کند یا بعد از مصرف غذای سرد، با خوردن غذای گرم آن را جبران کند. برای مثال، سردی زیاد در قلب قدرت انقباضی آن را کم می‌کند.
البته تعیین گرمی و سردی بدن ساده نیست و باید برای تعیین مزاج بدن خود حتما به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کنید.
برای تقویت قلب خود از دم‌نوش خوش‌عطر و بوی زعفران استفاده کنید. برای تهیه این دم‌نوش، میزان کمی زعفران را در قوری دم کنید و با مقداری نبات هر دو ساعت یک فنجان میل کنید.
میزان زعفران باید به حدی باشد که تنها رنگ آب تغییر کند. اگر زعفران زیاد باشد ممکن است خشکی بیش‌ازاندازه ایجاد کند و مشکل‌ساز باشد. زعفران به قلب شما نیرو می‌بخشد اما در موارد خاص منع مصرف دارد. اگر مشکل خاصی دارید، بهتر است با نظر پزشک دم‌نوش  مصرف کنید.
به‌طور کلی و در افراد معمولی، سردی قلب را ضعیف و گرمی آن را قوی می‌کند. افرایش سردی باعث می‌شود عروق خشک، سرد و شکننده شوند. برای سلامت قلب خود مواد غذایی خشک و سرد کمتر استفاده کنید؛ کاکائو، قهوه و عدس سردند و نباید زیاد مصرف شوند. مزاج گوشت‌ها در گرمی و سردی، و خشکی و تری با هم متفاوت‌اند.
گوشت‌ گاو نسبت به گوشت‌ گوسفند، رطوبت و گرمای کمتری دارد. بنابراین بهتر است برای سلامت قلب گوشت گوسفند مصرف کنید.
در طب سنتی از ابتدای ورود غذا به بدن و خروج آن مراحلی برای هضم غذا تعریف شده است. هضم در معده، هضم در کبد، هضم مربوط به بافت‌ها در داخل نسوج. خواب این مراحل را تقویت می‌کند. افرادی که خواب کمی دارند به‌مرور و در درازمدت گرفتار اختلالات گوارشی می‌شوند. همان‌طورکه گفتیم، مشکلات گوارشی می‌تواند در ایجاد مشکلات قلب و عروق نقش داشته باشد.
اگر خواب‌تان سبک است و به‌راحتی به خواب نمی‌روید ممکن است مشکلات روحی علت اصلی کم‌خوابی‌تان باشد. بادرنجبویه، گل‌گاوزبان و ترکیب این دو با هم می‌تواند راه حل مناسبی برای افرادی باشد که به‌دلیل مشکلات عصبی نمی‌خوابند. برای تهیه دم‌نوش کافی است، یک قاشق غذاخوری از بادرنجبویه و گل‌گاوزبان را در یک لیوان آب جوش بریزید و دم کنید،
سپس آن‌ها را از صافی عبور دهید و با کمی نبات شیرین کنید. یک لیوان صبح و یک‌ لیوان هم عصر از آن بنوشید. با میل‌کردن این دم‌نوش آرامش را به خود بازگردانید. خوردن چند برگ کاهو با سکنجبین هم می‌تواند برای خواب راحت موثر باشد و خشکی بافت مغزی را کم ‌کند.
فعالیت جسمی برای دفع فضولات و افزایش گردش خون در بافت‌های بدن، مانند خود عروق، موثر است. افزایش وزن اختلالاتی را در هضم ایجاد می‌کند و می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات قلبی باشد. نوع ورزش براساس شرایط جسمی و آب و هوا تعیین می‌شود. زمان و نوع فعالیت ورزشی هم مهم است. به‌طور کلی بعد از غذا و زمانی‌که احساس گرسنگی و ضعف دارید،  نباید ورزش کنید.
بهترین زمان برای ورزش، زمانی است که هضم معده انجام و گاز آن خالی شده باشد. زمان هضم غذا بستگی به نوع غذای مصرفی متفاوت است. اما به‌طور کلی معده حدود دوساعت زمان نیاز دارد تا غذا را هضم کند. اگر در فضای باز ورزش می‌کنید، بهتر است زمانی را انتخاب کنید که گرمی و سردی هوا معتدل باشد.
مشکلات عصبی در هضم غذا اثر می‌گذارند و باعث تولید ماده‌ای می‌شوند که قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین تپش قلب به‌دلیل مشکلات دستگاه عصبی می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. اگر اعصاب‌تان ناراحت است از ادویه‌جات و فلفل کمتر استفاده کنید. غذاهای گرم و سس‌هایی که حرارت در بدن ایجاد می‌کنند، مناسب حال شما نیست.
درعوض غذاهایی که رطوبت و سردی دارند، آرامش را بیشتر می‌کنند. اگر در دوره‌هایی کار و فعالیت استرس‌زا دارید، ماست، دوغ و سبزیجات شما برای مفید است.
برای حفظ تعادل بدن چهار مزاج سودا، صفرا، بلغم و دم باید به میزان مناسب در بدن وجود داشته باشد. برای متناسب‌کردن این چهار مزاج باید به متخصص طب سنتی مراجعه کنید تا بعد از معاینه دقیق به شما بگوید که کدام مواد غذایی را مصرف کنید.
منبع : نامه نیوز

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید