دورزدن سیستم امنیتی سایت‌ها توسط هوش‌مصنوعی

ابر انسان ها

به  نقل از صدا نیوز ، به نقل از BBC، سیستم امنیتی کاپچا (Captcha) کاربران را به چالش می‌کشاند تا با درک ترکیبی از حروف و اعداد که معمولا ماشین‌ها در درک آنها مشکل دارند، انسان بودن خود را به اثبات برسانند.محققان الگوریتمی طراحی کرده‌اند که چگونگی واکنش مغز انسان به این معماهای بصری را […]

به  نقل از صدا نیوز ، به نقل از BBC، سیستم امنیتی کاپچا (Captcha) کاربران را به چالش می‌کشاند تا با درک ترکیبی از حروف و اعداد که معمولا ماشین‌ها در درک آنها مشکل دارند، انسان بودن خود را به اثبات برسانند.محققان الگوریتمی طراحی کرده‌اند که چگونگی واکنش مغز انسان به این معماهای بصری را تقلید می‌کند. شبکه عصبی‌ای که می‌تواند حروف و اعداد را از روی شکل‌های آنها تشخیص دهد.
این مطالعه توسط شرکتی به نام ویکاریوس انجام گرفته‌است،‌شرکتی که دو غول تکنولوژی جهان،‌جف بزوس از آمازون و مارک‌زاکربرگ از فیس‌بوک آن را در کالیفرنیا تاسیس کرده‌اند تا در زمینه هوش مصنوعی فعالیت داشته باشد.
کپچا(Captcha) چیست؟Captcha که مخفف Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart به معنی تست عمومی کاملا خودکار تورینگ برای متمایز ساختن انسان از رایانه، در دهه ۱۹۹۰ با هدف جلوگیری از استفاده‌از سیستم‌های خودکار برای ایجاد حساب‌های کاربری تقلبی در وب‌سایت‌ها ایجاد شد.
کاربر زمانی که می‌خواهد وارد حساب کاربری‌اش شود، باید با حل کردن معمایی کوچک انسان بودن خود را به اثبات برساند، این معما شامل شناسایی حروف، ارقام یا اشیائی است که تغییر شکل‌ داده‌اند یا به شکلی متحرک شده‌اند. رایانه‌ها معمولا از پس این معماها بر نمی‌آیند و گوگل ادعا دارد تست reCaptcha در این سایت به اندازه‌ای پیچیده‌است که درصد موفقیت انسان‌ها نیز در آن ۸۷ است.
با این‌همه محققان شرکت ویکاریوس ادعا دارند هوش مصنوعی آنها می‌تواند حروف و تصاویر تغییر‌شکل داده شده را شناسایی کند.
شبکه‌های عصبیدانشمندان برای اینکه به رایانه‌ها شناسایی تصاویر را بیاموزانند از شبکه‌های عصبی استفاده می‌کنند، شبکه‌هایی بزرگ از رایانه‌هایی که برای حل کردن معماها آموزش دیده‌اند.
یک شبکه عصبی شامل صدها لایه است که با الهام از مغز انسان ایجاد شده‌اند و هر لایه بخشی متفاوت از معما را بررسی می‌کند. پاسخ‌ها از تمامی لایه‌ها به تدریج با یکدیگر تلفیق شده و یک نتیجه نهایی به دست می‌آید.
با این‌همه شبکه‌های عصبی را باید با زحمت فراوان و با استفاده از هزاران قطعه عکس آموزش داد و همین موضوع ایجاد این شبکه‌ها را به کاری دشوار تبدیل ساخته‌است. اما محققان ویکاریوس شبکه‌ای به نام RCN را ایجاد کرده‌اند که فرایند دقیق مغز انسان را تقلید کرده و در عین حال نسبت به یک شبکه عصبی به قدرت محاسباتی کمتری نیاز دارد.
مغز انسان از این توانایی برخوردار است که تصاویر را از روی شکل و بافت آنها شناسایی کند، حتی اگر تصویر ناواضح و کدر باشد. ویکاریوس نیز الگوریتمی برای RCN ایجاد کرده‌است که می‌تواند با تحلیل پیکسل‌های یک عکس آنها را شناسایی کند.
حملات کپچاییدر سال ۲۰۱۳ شرکت ویکاریوس اعلام کرد با دقت ۹۰ درصد، قادر به شکستن قفل کلید معماهای کپچایی شده که در سایت‌های گوگل، یاهو، پی‌پل استفاده شده است.
از آن زمان تاکنون طراحان کپچا تست‌های خود را دشوارتر ساخته‌اند اما اکنون برای بار دوم محققان این شرکت می‌گویند هوش مصنوعی آنها می‌تواند در ۶۶٫۶ درصد از موارد تست‌های reCaptcha در گوگل را حل کند.
این نرم‌افزار جدید توانسته تست‌های reCaptcha که توسط مولد کپچای BotDetect ایجاد شده‌اند را با موفقیت ۶۴٫۴ درصدی، کپچاهای سایت یاهو را با دقت ۵۷٫۴ درصدی و سایت پی‌پل را با دقت ۵۷٫۱ درصدی حل کند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید