آیا FATF از کما خارج می شود؟

مجید انصاری عضو مجمع تشخیص

به دلیل اینکه عضو FATF نیستیم روابط اقتصادی ایران با چین و روسیه با دشواری‌هایی مواجه است چراکه شرکت‌های این دو کشور و سیستم بانکی آنها به مقررات FATF متعهد هستند، ازاین‌رو وقتی با ایران وارد معامله می‌شوند ما عضو FATF نیستیم، دچار مشکلاتی می‌شوند و ایران برای حل این مشکلات ناگزیر از پرداخت هزینه‌های زائد درروند فروش کالا، دریافت، انتقال و تبدیل پول می‌شود.

به گزارش  نبأخبر، اخیراً وزیر اقتصاد از تأیید و اجرای استانداردهای FATF توسط ایران برای مبارزه با پول شویی خبر داد. رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در نشست ماهانه هیئت نمایندگان این اتاق از احتمال پذیرش FATF خبر داد. گفتنی است که دولت و مجلس قبل چهار لایحه اف ای تی اف را تصویب کردند اما این لایحه چند سال است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل‌مانده است. شنیده‌ها حاکی است که معاون حقوقی رئیس‌جمهور گزارشی در خصوص ضرورت پذیرش اف ای تی اف تهیه‌کرده و آن را به رئیس‌جمهور داده‌شده است. هرچند در پذیرش اف ای تی اف تعلل شده است اما ماهی را هر وقت از آب بگیرید کافی است. در این ارتباط مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به خبر آنلاین گفت: بحث FATF در مجمع مطرح نشده، افراد هر زمان از اشتباه خود برگردند به مصلحت کشور است. در ادامه گزیده نظرات وی را می‌خوانید.
مزایای پیوستن به FATF
مجید انصاری درباره لزوم پذیرش FATF می گوید: FATF مجموع چهار پروتکل است که در کشورها موردپذیرش قرارگرفته و ایران هم دو مورد از این پروتکل‌ها را پذیرفته و تصویب کرده که یکی از آنها مبارزه با پول شویی بود و دیگری هم مبارزه با تأمین مالی تروریسم است. البته پالرمو و کنوانسیون دیگری نیز در FATF مطرح هستند که هر چهار مورد در کشورهای عضو موردپذیرش واقع‌شدن و جمهوری اسلامی ایران هم عملاً مقررات FATF را در تعاملات داخلی اعمال کرده و می‌کند. لذا اگر بخواهیم مراودات طبیعی و عادی در انتقال پول با اقتصاد جهانی و کشورهای مختلف داشته باشیم، چاره‌ای غیر از پیوستن به FATF نداریم چراکه نپیوستن به آن مشکلات فراوانی را برای فعالان اقتصادی و نظام بانکی ایجاد کرده و هزینه‌هایی بر ما تحمیل می‌کند. برای نمونه هزینه انتقال پول و تبدیل آن، همچنین مفاسدی که به دلیل عدم شفافیت در این میان صورت می‌گیرد، همگی نشان‌دهنده این هستند که باید از همان ابتدا که FATF به مجمع آمد، می‌پذیرفتیم و تأخیر در پذیرش آن منجر به رسیدن ضررهایی بر ما شده، بنابراین به نظر بنده هر چه سریع‌تر FATF موردپذیرش قرار بگیرد، به نفع کشور است و مانعی را در فضای ارتباطات اقتصاد بین‌الملل کشور برمی‌دارد.

توصیه چین و روسیه به ایران
عضو مجمع تشخیص تأکید کرد: روسیه و چین که در حال حاضر با ما کار می‌کنند، همواره بر این نکته تأکید می‌کنند که ایران به FATF بپیوندد. واقعیت امر این است که به دلیل اینکه عضو FATF نیستیم روابط اقتصادی ایران با چین و روسیه با دشواری‌هایی مواجه است چراکه شرکت‌های این دو کشور و سیستم بانکی آنها به مقررات FATF متعهد هستند، ازاین‌رو وقتی با ایران وارد معامله می‌شوند ما عضو FATF نیستیم، دچار مشکلاتی می‌شوند و ایران برای حل این مشکلات ناگزیر از پرداخت هزینه‌های زائد درروند فروش کالا، دریافت، انتقال و تبدیل پول می‌شود. ازاین‌رو از نظر بنده شک و شبهه‌ای برای پیوستن به FATF وجود ندارد چراکه این امر به نفع کشور و مردم است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید