بحران‌سازی هسته‌ای اروپا علیه ایران / از تحریم تا قطعنامه / پرونده هسته‌ای به شورای امنیت بازمی‌گردد؟

براساس خبر رسانه‌های غربی

کشورهای اروپایی که اخیرا به تحریم هوایی و صنعت کشتیرانی ایران روی آورده بودند، قصد دارند قطعنامه‌ای ضدایرانی را در شورای حکام آژانس انرژی اتمی تصویب کنند. این رسانه‌ها مدعی هستند، ایران پیشنهاد کرده در صورت عدم تصویب قطعنامه، غنی‌سازی ۶۰درصدی را متوقف کند. ادعایی که البته تاییدشده نیست.

به گزارش نبأخبر،با وجود تلاش‌های کشورمان برای همکاری با آژانس و پاسخ به ابهامات فنی در برنامه هسته‌ای، کشورهای اروپایی قصد دارند فاز تازه‌ای از فشارها علیه کشورمان را آغاز کنند.

براساس خبر رسانه‌های غربی، کشورهای اروپایی که اخیرا به تحریم هوایی و صنعت کشتیرانی ایران روی آورده بودند، قصد دارند قطعنامه‌ای ضدایرانی را در شورای حکام آژانس انرژی اتمی تصویب کنند. این رسانه‌ها مدعی هستند، ایران پیشنهاد کرده در صورت عدم تصویب قطعنامه، غنی‌سازی ۶۰درصدی را متوقف کند. ادعایی که البته تاییدشده نیست.

این قطعنامه که در صورت تصویب، احتمالا با پاسخ ایران روبرو خواهد شد و توسعه برنامه غنی سازی را با تزریق گاز به ۲۳ زنجیره سانتریفوژهای پیشرفته به دنبال خواهد داشت، می‌تواند مقدمه‌ای برای بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت و استفاده از مکانیزم ماشه در برجام باشد. اقدامی که تیر خلاص به توافق هسته‌ای خواهد زد.

افزایش قیمت دلار آزاد به ۶۹ هزار تومان، مقدمه‌ای برای اقدامات تحریمی اروپاست اما پایان رسمی برجام با اسنپ بک اروپا، احتمالا شوک ارزی تازه‌ای را به بازار وارد خواهد کرد.

بهانه اروپا برای تشدید فشار هسته‌ای، همزمان با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، همراهی ایران با روسیه در جنگ اوکراین است. اتهامی که بارها تهران آن را رد کرده و بر بیطرفی خود در این جنگ تاکید کرده است.

با این حال اروپا می‌خواهد از طریق اتهام‌زنی هسته‌ای، عملا بر مواضع منطقه ای ایران و رابطه با مسکو اثر بگذارد.

کشورمان چند روز قبل با قبول سفر گروسی، نشان داد که آماده تعامل بیشتر با آژانس است. اما نگاه سیاسی اروپا، بار دیگر آژانس را تبدیل به این بازیگر کم اثر در پرونده هسته‌ای کرده است. بازیگری که دوباره در گزارش خود به شورای حکام، یادآوری کرده است که حجم اورانیوم غنی شده ایران، به ۳۲ برابر سقف مجاز برجام رسیده است.

منبع: خبر فوری


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید