رئیسجمهور ترکیه بار دیگر ضمن مقایسه اروپا با نازیها گفت که اروپا اگر خجلت نمی کشید اتاقهای گاز خود را دوباره برپا می کرد. وی در انتقادی تند و مستقیم از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان وی را به اعمال روشهای نازیسم متهم کرد. اردوغان با متهم کردن مرکل به حمایت از تروریستها” گفت : […]
رئیسجمهور ترکیه بار دیگر ضمن مقایسه اروپا با نازیها گفت که اروپا اگر خجلت نمی کشید اتاقهای گاز خود را دوباره برپا می کرد. وی در انتقادی تند و مستقیم از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان وی را به اعمال روشهای نازیسم متهم کرد.
اردوغان با متهم کردن مرکل به حمایت از تروریستها” گفت : وظیفهی صدراعظم آلمان این نیست که سازمانهای تروریستی را مورد حمایت قرار دهد، بلکه این است که آنها را اخراج کند.
وی همچنین سیاست تعدادی از کشورهای اروپایی را بر پایه ترس از قدرت ترکیه خواند و گفت: کشورهای اروپایی نمیتوانند نیت و ناراحتی خود را از ترکیه که به سرعت در حال رشد است، پنهان کنند.
سیاست آلمان در کارزار تبلیغاتی مقامات ترکیه برای کسب آرای بیشتر شهروندان ترک در همهپرسی تغییر قانون اساسی این کشور، به موضوع دایمی سخنرانان دولتی تبدیل شده است.
یولیا کلوکنر، معاون مرکل در حزب دموکرات مسیحی آلمان از حملات لفظی جدید رئیسجمهور ترکیه شدیدا انتقاد کرد و از شهروندان ترک و آلمانیهای ترکتبار ساکن آلمان خواست نسبت به اتهامات اردوغان واکنش نشان دهند. او گفت: «در واقع اردوغان این گروهها را هم متهم میکند که به “روشهای نازیها” اعتراضی ندارند.»
کلوکنر خواهان ممنوع کردن فعالیتهای سیاسی هواداران اردوغان در آلمان شد و از اتحادیهی اروپا خواست میلیاردها یورو کمک مالی را که از صندوق این اتحادیه در اختیار ترکیه گذاشته میشود، قطع کند.
آنگلا مرکل تا کنون با ممنوع کردن فعالیتهای سیاسی طرفداران اردوغان مخالفت کرده است. او در بارهی اتهامات یادشده گفته است: «این اتهامات به قدری بیپایه است که نمیتوان آنها را بهطور جدی تفسیر کرد.» مرکل ولی از مقامات ترک خواست به “همسان خواندن جمهوری فدرال آلمان با حکومت ناسیونال سوسیالیسم” خاتمه دهند.
پتر آلتمایر، رئیسدفتر مرکل، در رابطه با حملات شدید و توهینآمیز مقامات ترک در کارزار تبلیغاتی تغییر قانون اساسی ترکیه به دولت این کشور هشدار داد و گفت که آلمان تا کنون از امکانات حقوقی و قانونی خود برای جلوگیری از سفر اعضای دولت ترکیه به آلمان استفاده نکرده است. او یادآور شد که در صورت لزوم از امکان حقوقی اعلام “ممنوعیت ورود دولتمردان ترک به آلمان” استفاده خواهد کرد.
همزمان، فکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه، از گفتههای برونو کاهل، رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان، که نسبت به نقش گولن در کودتای ترکیه ابراز تردید کرده بود انتقاد کرد. کاهل در مصاحبهای با “اشپیگل” یادآور شده بود که نشانهای در مورد فعالیتهای جنبش فتحالله گولن، روحانی در تبعید ترکیه ، برای راهاندازی کودتای ژوئن ۲۰۱۶ علیه دولت اردوغان در دست نیست. به گفتهی کاهل: «ترکیه در سطوح مختلف تلاش کرد ما را در این زمینه متقاعد کند، اما موفق نشد».
فکری ایشیک ضمن اشاره به تردید رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان گفت: «حالا این پرسش مطرح میشود که آیا سرویس اطلاعاتی آلمان در این کودتا نقش نداشته است؟»
کارشناسان سیاسی معتقدند که کارزار تبلیغاتی تغییر قانون اساسی سیاستمداران ترک “از چارچوب عادی” خارج شده است.
منبع : ایسنا