حدود ۶۰ نیروی بریتانیایی از جمله متخصصان ضد پهپاد برای کمک به دفاع از این پایگاهها در آنها مستقر شدهاند.مقامهای نظامی بریتانیا و آمریکا از اظهارنظر در مورد این که منشا این پهپادها چه کشور یا کشورهایی میتواند باشد، اجتناب کردند و پاسخ به این پرسش را منوط به مشخص شدن نتایج تحقیقات دو جانبه در این خصوص کردند.
به گزارش نبأخبرفناو هواپیمابر بریتانیایی اچاماس «کوئین الیزابت» که در چارچوب توافقنامه دفاعی تازه میان آلمان و بریتانیا به بندر هامبورگ سفر کرده بود، در حالی عصر شنبه این بندر را ترک که گزارشهای رسمی منتشر شده توسط ارتش آلمان حاکی از ثبت پرواز مرموز یک پهپاد شناسایی نشده بر فراز این ناو هواپیمابر حکایت دارد.
روزنامه آلمانی بیلد، روز جمعه از رصد اچاماس «کوئین الیزابت» توسط یک پهپاد ناشناس خبر داد. سپس یک مقام بوندسوهر (نیروهای مسلح آلمان) در گفتگو با رادیو هامبورگ وقوع این رخداد را تایید کرد.
بر پایه گزارش رسانههای آلمانی این پهپاد دارای ابعاد ۱.۵ در ۱.۵ متر بوده و پس از رصد ناوهواپیمابر بریتانیا برای لحظاتی بر فراز ترمینال کانتینری بندر هامبورگ نیز پرواز کرد و سپس ناپدید شده است.
مقام نظامی آلمانی در گفتگو با رادیو هامبورگ تایید کرده که در واکنش به پرواز مرموز این پهپاد گمنام، بلافاصله سامانه دفاع پهپادیِ HP-47 در بندر هامبورگ مستقر شد ولی پارازیتی ارسال نکرد.
سفر اچاماس کوئین الیزابت به هامبورگ نشانهای از تقویت همکاری نظامی آلمان و بریتانیا است. آخرین باری که ناو هواپیمابر بریتانیایی از بندر هامبورگ بازدید میکرد به ۱۳ سال پیش بازمیگردد.
حساب رسمی اچاماس کوئین الیزابت در شبکه اجتماعی ایکس هم بدون اشاره به پرواز پهپاد مشکوک، روز چهارشنبه با انتشار پستی نوشت که قایقهای ما در مواقع اضطراری همیشه در حالت آماده باش هستند و در حال همکاری آموزشی مستمر با یگان هوایی مستقر بر روی این ناو هستند.
در همین حال، نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۲۵ نوامبر (پنجم آذر ۱۴۰۳) در بیانیهای اعلام کرد که چندین پهپاد ناشناس هفته گذشته، بین روزهای چهارشنبه تا یکشنبه، در نزدیکی سه پایگاه هوایی لِیکِنهیث، میلدِنهال و فِلتوِل، واقع در شرق بریتانیا مشاهده شدهاند، پایگاههایی که هزاران نفر از نیروهای نظامی آمریکایی را که عمدتا پرسنل نیروی هوایی هستند، در خود جای داده است.
رسانههای بریتانیایی روز چهارشنبه خبر دادند که تحقیقات در این باره با مشارکت گسترده نیروی هوایی بریتانیا آغاز شده است.
اسکاینیوز روز چهارشنبه گزارش داد که حدود ۶۰ نیروی بریتانیایی از جمله متخصصان ضد پهپاد برای کمک به دفاع از این پایگاهها در آنها مستقر شدهاند.
مقامهای نظامی بریتانیا و آمریکا از اظهارنظر در مورد این که منشا این پهپادها چه کشور یا کشورهایی میتواند باشد، اجتناب کردند و پاسخ به این پرسش را منوط به مشخص شدن نتایج تحقیقات دو جانبه در این خصوص کردند.