پژوهشگران مذکور بعد از هفت ماه کار تحقیقاتی موفق به هک کردن دهها بلندگو در فواصل ۷۰ تا ۱۱۰ متری از منبع انتشار لیزر شده اند. برای متمرکز کردن لیزر بر روی میکروفون بلندگوهای هدف از لنزهای تله فوتو استفاده شده است.
به نقل ازصدانیوز،محققان امنیتی به روشی جدید برای هک گوشی ها و بلندگوهای هوشمند دست یافته اند که در قالب آن از لیزر برای صدور مخفیانه فرامین صوتی برای فعال کردن بلندگوهای مذکور استفاده می شود. با استفاده از این روش می توان برخی گوشی های مجهز به دستیار صوتی و هر بلندگوی هوشمندی را هک کرد، حتی اگر فاصله منبع منتشرکننده لیزر از بلندگو بیش از صد متر باشد.
نشانگرهای لیزری که برای انتشار نور لیزر به کار می روند، قابلیت فریب دادن بلندگوهای هوشمند، گوشی های همراه و تبلت ها را دارند و می توانند از قابلیت درک فرامین صوتی این دستگاه های الکترونیک برای فعال کردن آنها و اجرای برنامه ها و دستورات مختلف سواستفاده کنند.
حالا این ضعف برای سواستفاده گسترده به کار گرفته شده و محققان ژاپنی و آمریکایی با همکاری یکدیگر از این روش برای خرید اقلام مختلف از طریق بلندگوهای هوشمند بهره گرفته اند.
آنان با فعال کردن دستیار صوتی شرکت های گوگل، آمازون و اپل از طریق تاباندن اشعه لیزر نشانگرهای لیزری بر روی میکروفون بلندگوهای مختلف هوشمند، برای خرید غیرقانونی و مخفیانه اقدام کرده اند.
پژوهشگران مذکور بعد از هفت ماه کار تحقیقاتی موفق به هک کردن دهها بلندگو در فواصل ۷۰ تا ۱۱۰ متری از منبع انتشار لیزر شده اند. برای متمرکز کردن لیزر بر روی میکروفون بلندگوهای هدف از لنزهای تله فوتو استفاده شده است. به همین شیوه بلندگوی گوگل هوم فریب داده شد تا درب پارکینگ یک منزل را با صدور فرمان صوتی باز کند.
به گفته محققان یک صفحه کوچک به نام دیافراگم در داخل میکروفن این دستگاه ها وجود دارد که در صورت برخورد صدا حرکت می کند و لیزر می تواند این حرکت را تکرار کرده و آن را به علائم برقی تبدیل کند که دستگاه قادر به درک آن باشد. از این روش برای باز کردن قفل هوشمند درب ها هم می توان استفاده کرد.
پژوهشگران مذکور می گویند این موضوع را به اطلاع شرکت های تسلا، فورد، آمازون،اپل و گوگل رسانده اند تا آنها هر چه سریع تر شیوه طراحی میکروفون بلندگوهای هوشمند خود را تغییر دهند. این روش تا به حال برای هک بلندگوی گوگل هوم، نست، بلندگوی اکو پلاس / شو / دات، پرتال مینی فیس بوک، فایرکیوب تی وی، اکو بی ۴، دستیار صوتی سیری آیفون ایکس آر، آی پد ۶th Gen، دستیار صوتی گوشی های گالکسی اس ۹ و پیکسل ۲ گوگل استفاده شده است.
منبع: مهر