نفوذ به سامانه های سوختی زنگ خطری برای مسئولین بود تا نسبت به بروز رسانی سامانه های ملی و زیرساخت های کشور با سرعت بیشتری اقدامات لازم را بعمل آورند.
محمدصادق زحمتکش|به گزارش نبأخبر سامانه های سوختی کشور همراه با بیلبورد های ترافیکی بعضی از شهر ها به صورت همزمان هک شد و مردم را سردرگم و نگران کرد که با هوشیار و اطلاع رسانی مسئولان وضعیت کنترل و با رفع مشکل شرایط سوخت گیری به مرور به حالت عادی بازگشت.
قطعی که از نگاه کارشناسانه میشود به آن بعنوان فرصتی برای بهبود زیرساخت های کشور یاد کرد.
همیشه فرصت ها در شرایط خوب و ایده آل رخ نمیدهند و گاهی از دل بحران ها میشود فرصت های نابی ایجاد کرد.
سامانه ها و زیرساخت های فرسوده و ضعیف که سالیان سال با آنها امورات حیاتی خدماتی نظیر سامانه های سوخت ،ثبت اسناد و.. را پیاده سازی و جلوبرده ایم.
نفوذ به سامانه های سوختی زنگ خطری برای مسئولین بود تا نسبت به بروز رسانی سامانه های ملی و زیرساخت های کشور با سرعت بیشتری اقدامات لازم را بعمل آورند.
اقداماتی همچون تقویت و آموزش نیروی انسانی متخصص و کارآمد،بهبود و بروز رسانی زیر ساخت ها،آمادگی 24 ساعته بر عملکرد سامانه ها و رصد و پایش آنها،بروز رسانی نرم افزاری و… .
با این نفوذ متوجه تهدیدی بالقوه بر علیه اطلاعات حساس و ضربه سنگین به زیر ساخت های اساسی بوده ایم.
اگر بجای سامانه ی سوختی که خود باعث اختلال در روند زندگی مردم شده بود،شاهد نفوذ به زیر ساخت شرکتی مثل نیرو بودیم آنگاه کنترل آن به راحتی امکان پذیر نبود.
از قطعی برق و اختلال گسترده در سیستم های بانکی گرفته تا سیستم درمانی کشور آنهم در این وضعیت کروناییی.
آنچیزی که مسلم است جنگ امروز از جنگ مستقیم به جنگ سایبری و اطلاعاتی بدل شده است و دست برتر را کشوری دارد که از زیرساخت های خود و اطلاعات اساسی به خوبی محافظت نماید.
آن سوی نفوذ و هک ، ایجاد امنیت و شبکه ای ایمن در برابر حملات گسترده است.
همان طور که در جنگ گرم تلفات و هزینه امری بدیهی است در جنگ نرم نیز این امر بدیهی است و سیستم صد در صد ایمنی وجود نخواهد داشت.
اما با بستر مناسب زیرساخت و سیستم های نظارتی میشود این صدمات را به حداقل رساند و دست برتر را از آن خود کرد.
بهره مندی از نیروی جوان،انقلابی و دانشمند در این زمینه بسیار اهمیت دارد و پدافند غیر عامل بعنوان پرچمدار این عرصه باید از این توان حداکثر استفاده را کند.