شدت مصرف انرژی در ایران ۷/۵ برابر میانگین مصرف جهان!

به نقل از رضا پدیدار؛ کارشناس انرژی

اگر میانگین گاز مصرفی در بخش خانگی به ۴۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یابد، می‌توان گاز صنایع و نیروگاه‌های برق را تامین و صادرات انجام دارد.

به گزارش نباءخبر،رضا پدیدار؛ کارشناس انرژی در خصوص تراز گاز طبیعی در کشور بیان کرد: مقدار ظرفیت تولید گاز در کشور معادل یک میلیارد متر مکعب است، از این مقدار در روز‌های پیک مصرف حدود ۸۴۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌شود، در حال حاضر که هنوز به پیک مصرف نرسیده ایم و همچنین بر اساس اظهارات وزیر نفت اکنون ناترازی در مصرف گاز وجود ندارد و تولید، صادرات و گازرسانی به صنایع انجام می‌شود.

رضا پدیدار در ادامه گفت: طبق گفته‌ی وزیر نفت مقدار مصرف گاز در پتروشیمی‌ها ۸۰ میلیون متر مکعب در روز و حجم صادرات گاز به کشور‌های ترکیه، عراق، آذربایجان و ارمنستان حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب است، در مجموع شرایط ذکر شده یک شرایط مدیریت شده برای زمستان سال جاری است.

وی در ادامه اظهار داشت: در سالی که گذشت شاهد ناترازی در تولید و مصرف گاز بودیم به صورتی که برای تولید برق از ۵۰ درصد گاز و ۵۰ درصد سوخت مایع استفاده شد همچنین برای صنایع پرمصرف مانند پتروشیمی، برنامه‌ی زمان بندی مصرف تعریف شد تا قدری از میزان مصرف کاهش یابد، این صنایع در پیک سرما روند نزولی در تولید داشتند.

این کارشناس در خصوص طرح تعرفه‌ی پلکانی نیز بیان کرد: در این موضوع که طرح تعرفه‌ی پلکانی در کاهش مصرف تاثیر گذار است، شکی وجود ندارد، اگر شدت مصرف انرژی کاهش پیدا کند، ناترازی‌های موجود رفع می‌شود به عبارتی براساس گزارشی که آژانس بین المللی ارائه کرده شدت مصرف انرژی در ایران ۷/۵ برابر میانگین مصرف جهان است!

پدیدار در ادامه افزود: عمده‌ی مصرف کنندگان گاز، مصرف کنندکان در بخش خانگی و نهاد‌های دولتی و خصولتی است که هم صنایع و هم فعالیت‌های اجرایی و عملیاتی را در دست دارند؛ میانگین درجه‌ی حرارت در خانه‌های مسکونی بین ۲۴ تا ۲۵ درجه در فصل زمستان ذکر شده که رقمی وحشتناک است، اگر دولت با کمک بخش خصوصی شدت مصرف انرژی در کشور را کاهش و در بهینه سازی مصرف تمرکز کند و رقم ۷/۵ یاد شده را به نصف (۵/۲ الی ۸/۲) برساند، مشکلات موجود در زمینه‌ی گاز در کشور حل می‌شود.

این کارشناس در پایان اضافه کرد: میانگین گاز مصرفی در بخش خانگی در سال ۱۴۰۰ معادل ۵۴۰ میلیون متر مکعب بود، اگر این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۴۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یابد، می‌توان گاز صنایع و نیروگاه‌های برق را تامین و صادرات را انجام دارد و شاهد کسری تراز گاز نخواهیم بود و این اقدام قابل اجرا است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید