تنها 0.01 درصد از ثروتمندترین خانوارها پس از اصلاحات مالیات بر ثروت در نروژ، سوئد و دانمارک نقل مکان کردند، در حالی که یک مطالعه در بریتانیا تخمین میزند که تغییرات در قوانین غیر بومی در سال 2017 منجر به نرخ مهاجرت تنها 0.02 درصدی شد.
به گزارش نبأخبر،براساس نتایج یک گزارش، در صورتی که کشورها، مشابه الگوی اسپانیا، بر 0.5 درصد از ثروتمندترین افراد جهان مالیات اعمال کنند میتوانند سالانه 2.1 تریلیون دلار جمع آوری کنند، که میتواند به مبارزه با تغییرات اقلیمی اختصاص یابد.
درصورتی که دولتها در سراسر جهان مالیاتی مشابه مالیات بر ثروت اسپانیا را اعمال کنند میتوانند 2 تریلیون دلار از آن جمع آوری کنند.
به نوشته گاردین، گروه «شبکه عدالت مالیاتی» در گزارشی اعلام کرد، باتوجه به اینکه تعداد روبه رشدی از کشورها افزایش مالیات بر ابرثروتمندان را در نظر گرفته اند شواهد حاصل از مالیاتی که بر 0.5 درصد از خانوارهای ثروتمند اسپانیا میتواند سالانه به جمع آوری تریلیونها دلار در سطح جهان کمک کند.
دولت اسپانیا، در زمان نخست وزیر سوسیالیست پدرو سانچز در سال 2022 بطور موقت بر ثروت خالص بالاتر از 3 میلیون یورو مالیات وضع کرد که در سالهای بعد نیز ادامه پیدا کرد. طبق تخمینها 0.5 درصد از ثروتمندترین خانوارها این مالیات را پرداخت میکنند.
شبکه عدالت مالیاتی میگوید که اعمال این مالیات بر همین درصد از خانوارهای ثروتمند جهان با نرخ بین 1.7 تا 3.5 درصد میتواند 2.1 تریلیون دلار در سال جمع آوری کند. این مطالعه برخی از معافیتها در مالیات اسپانیا؛ از جمله برای سهام در شرکتهای بورسی، مالکیت معنوی و مالکیت صنعتی، و برخی داراییهای با ارزش بالا مانند قایقها و هواپیماها را حذف کرده است.
این مطالعه درحالی منتشر شده است که گروه 20 به رهبری لوئیس ایناسیو اولا داسیلوا درحال بررسی برنامههایی برای اعمال یک نرخ حداقل مالیاتی بر 3 هزار میلیاردر جهان است. فرانسه، آلمان، اسپانیا و آفریقای جنوبی نیز از این پیشنهاد حمایت کردهاند.
با اینحال، رسیدن به هرگونه یک توافق احتمالا سالها زمان میبرد و میتواند با مخالف بسیاری از کشورها مواجه شود.
به گفته آلیسون شولتز، از محققان شبکه عدالت مالیاتی، بهنظر میرسد اقلیتی در میان کشورهای ثروتمند هنوز از حمایت از یک چارچوب قوی برای مالیات خودداری میکنند، درحالی این بهترین فرصتی است که تابحال داشتهایم و مردم خودشان هم خواهان اقدام فوری آنها هستند. اما این مساله باید تغییر کند، چراکه دیگر زمانی برای هدردادن وجود ندارد.
باوجود عناوینی که هشدار میدهند ثروتمندان ممکن است به مکانهای دیگر مهاجرت کنند، شبکه عدالت مالیاتی میگوید اصلاحات قبلی در برخی کشورها به تغییر مکان ابرثروتمندان منجر نشده است.
تنها 0.01 درصد از ثروتمندترین خانوارها پس از اصلاحات مالیات بر ثروت در نروژ، سوئد و دانمارک نقل مکان کردند، در حالی که یک مطالعه در بریتانیا تخمین میزند که تغییرات در قوانین غیر بومی در سال 2017 منجر به نرخ مهاجرت تنها 0.02 درصدی شد.
در بریتانیا، ریچل ریوز، وزیر خزانه داری قبلا وضع مالیات بر ثروت جدید را رد کرده بود. با اینحال، قرار است برای جمع آوری بیش از 5 میلیارد پوند، «وضعیت غیر بومی» را لغو کند. همچنین بنظر میرسد که او درحال بررسی افزایش مالیات بر عایدی سرمایه، ارث و حقوق بازنشستگی برای بودجه جدید است.