10 دسامبر 1948، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر را با هدف برقراری و تضمین حقوق و آزادیهای برابر برای همه مردم جهان تصویب کرد. اینک این روز در سراسر جهان بهعنوان روز بینالمللی حقوق بشر گرامی داشته میشود.
به گزارش نبأخبر،۱۰ دسامبر ۱۹۴۸، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر را با هدف برقراری و تضمین حقوق و آزادیهای برابر برای همه مردم جهان تصویب کرد.
10 دسامبر 1948، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر را با هدف برقراری و تضمین حقوق و آزادیهای برابر برای همه مردم جهان تصویب کرد. اینک این روز در سراسر جهان بهعنوان روز بینالمللی حقوق بشر گرامی داشته میشود. اعلامیه شامل مقدمه و 30 ماده است. مقدمه دلایل تاریخی و اجتماعی را که منجر به نیاز برای نوشتن یک اعلامیه بود، مطرح میکند. مواد ۱ و ۲ پایه اصلی مفاهیم کرامت، آزادی، برابری و برادری را بنا میکنند.
مواد ۳ تا ۵ به سایر حقوق فردی مانند حق زندگی و منع بردهداری میپردازند. مواد ۶ تا ۱۱ به اساس قانونی حقوق بشر با تمهیداتی برای دفاع در زمان نقض قوانین اشاره میکنند. مواد ۱۲ تا ۱۷ به حقوق فردی در جامعه توجه دارند. مواد ۱۸ تا ۲۱ به آزادیهای سیاسی، عمومی و روانی ازجمله آزادی اندیشه، نظر، دین، وجدان، حرف و آزادی انجمن میپردازند. مواد ۲۲ تا ۲۷ بر حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی افراد ازجمله حق سلامتی تأکید میکنند. مواد ۲۸ تا ۳۰ نیز بر روش استفاده از قوانین اعلام شده، همچنین مواردی که قابل اجرا نیستند، معطوف هستند.