کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات ملی چین با هدف معرفی پروژهها به سرمایهگذاران خصوصی، با تمرکز ویژه بر زیرساختهای کلیدی در زمینههایی مانند حملونقل و انرژی کار خواهد کرد. تلویزیون مرکزی چین با استناد به بیانیهای از آژانس برنامهریزی اقتصادی گزارش داد که دولت همچنین حمایت از بودجه مرکزی را برای پروژههای سرمایهگذاری کلیدی واجد شرایط ارائه خواهد کرد.
به گزارش نبأخبر،چین قصد دارد به تقویت سرمایهگذاری خصوصی بپردازد و برای این منظور بخشهای مختلف دولتی با را به کار میگیرد. تقویت تقاضای داخلی نیز یکی دیگر از سیاستهای اقتصادی چین است که میتواند باعث بهبود رشد اقتصادی شود.
چین در جهت افزایش سرمایهگذاری خصوصی و همزمان با این موضوع که اقتصاد آن به دنبال یک پایه محکم است، تلاشهای خود را افزایش میدهد و هماهنگی بین آژانسهای دولتی را تقویت میکند.
به نوشته بلومبرگ، کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات ملی چین با هدف معرفی پروژهها به سرمایهگذاران خصوصی، با تمرکز ویژه بر زیرساختهای کلیدی در زمینههایی مانند حملونقل و انرژی کار خواهد کرد. تلویزیون مرکزی چین با استناد به بیانیهای از آژانس برنامهریزی اقتصادی گزارش داد که دولت همچنین حمایت از بودجه مرکزی را برای پروژههای سرمایهگذاری کلیدی واجد شرایط ارائه خواهد کرد.
طبق گزارشها، کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات با وزارت منابع طبیعی و وزارت اکولوژی و محیط زیست برای ارائه حمایت در استفاده از زمین و دریا و تضمین ارزیابی اثرات زیست محیطی همکاری خواهد کرد. این کمیسیون همراه با اداره تنظیم مقررات مالی ملی، سیاستهای حمایت مالی برای ارتقای سرمایهگذاری خصوصی را تدوین خواهد کرد.
لی چیانگ، نخست وزیر چین، روز جمعه بر اهمیت استفاده موثر از سرمایهگذاری دولتی و تضمین اجرای سیاستهای حمایت از سرمایهگذاری خصوصی تأکید کرد.
تغییر استراتژی اقتصادی پکن
طی شش ماه گذشته، فروش محصولات چین در خارج از این کشور به عنوان یک نقطه روشن و مطلوب برای اقتصاد 17 تریلیون دلاری آن عمل کرده و به پکن کمک کرده است با فشار ناشی از کاهش هزینهکرد مصرفکنندگان داخلی و بحران طولانیمدت مسکن، مقابله کند.
با این حال، پس از سرعت قابل توجه صادرات طی سه ماه، دادههایی که در اواسط مرداد منتشر شد، نشان داد رشد صادرات چین بر حسب دلار به شکل غیرمنتظره در ماه جولای و در مقایسه با یک سال گذشته، به 7 درصد کاهش پیدا کرده است.
با این حال، مدیریت یک شوک تقاضای بالقوه از سوی آمریکا میتواند دشوار باشد، چراکه ایالات متحده با وجود سالها تنش تجاری و وضع تعرفه که هدف آن حمایت از صنایع داخلی خود بوده است، همچنان بزرگترین مقصد برای کالاهای چینی در میان کشورهای جهان محسوب میشود.
همچنین این ریسک وجود دارد که کاهش سرعت اقتصادی آمریکا میتواند موجب ارسال شوک به سراسر جهان شود و تقاضای جهانی برای کالاهای چینی را محدود کند.
اقتصاد چین بی وای دی
متفاوت شدن وضعیت اقتصادی آمریکا ممکن است اولویتهای چین را تغییر دهد. پکن به دنبال احیای اقتصادی آمریکا پس از همهگیری کووید-19 به اقتصاد ایالات متحده متوسل شد تا با اتکای بیش از اندازه به تقاضای خارجی، مشکلات مربوط به مصرف ضعیف داخلی را پوشش دهد. با این حال، اکنون که چشمانداز تجارت منفی است، پکن نیاز دارد به دنبال راهکارهای داخلی برای تقویت رشد اقتصادی باشد.
لری هو، رئیس اقتصاد چین در Macquarie Group Ltd، گفت: «برای سیاستگذاران چین، هدف اصلی دفاع از رشد اقتصادی مد نظر است. اگر چین نتواند به رشد صادرات تکیه کند، این کشور بار دیگر بر تقاضای داخلی متمرکز خواهد شد.»
هزینهکرد متزلزل از سوی مصرفکنندگان چینی
دادههایی که در اوایل جولای منتشر شد، نشان داد میزان رشد اقتصادی چین به شکل ناگهانی به آهستهترین سرعت خود در 15 ماه اخیر رسیده، چراکه هزینهکرد متزلزل از سوی مصرفکنندگان، تأثیر مثبت مربوط به رونق صادرات را کمرنگ کرده است. این اتفاق باعث سیل درخواستها از سیاستگذاران برای حمایت دولتی بیشتر شد تا پکن بتواند به هدف رشد سالانه حدود 5 درصدی دست پیدا کند.
از آن زمان تاکنون، بانک مرکزی اقداماتی انجام داده است، مانند مجموعهای از کاهشهای غیرمنتظره نرخ بهره، در حالیکه وزارت دارایی به اختصاص سرمایه حاصل از فروش اوراق قرضه دولتی ویژه اقدام کرده است تا میزان مصرف را در میان مردم افزایش دهد.
مقامات ارشد چین وعدههای گستردهای دادهاند تا درآمد خانوارها را افزایش دهند و با حمایت مالی از گروههای دارای درآمد پایین، آنها را به هزینهکرد بیشتر ترغیب کنند. آنها همچنین حوزههایی نظیر خدمات، گردشگری و مراقبت از سالمندان را برجسته کردهاند.
وزرای چین احتمالا طی ماههای آینده جزئیات اقدامات خود را رسانهای کنند، اگرچه یک جریان متناوب از اقدامات کوچک تاکنون باعث تغییر قابل توجهی در اعتماد مصرفکنندگان نشده است.
اقتصاد چین
لی مینگونگ، ، مدیر صندوق Beijing Yikun Asset Management LP، اعلام کرده بازار نسبت به این سیاستها – که همه موافق هستند در بلندمدت تأثیرات مثبتی به همراه دارد – حساسیت کمتری پیدا کرده است، اما این اقدامات نمیتوانند مشکلات کوتاهمدت را حل کنند.
سیاستگذاران یک ارزیابی تأملبرانگیزتر نسبت به شرایط معمول از اقتصاد داشتهاند که نشاندهنده پذیرش تأثیرات منفی تقاضای ضعیف داخلی بر اقتصاد و تغییرات مربوط به محیط تجارت در خارج از چین است که اشارهای پنهان به افزایش اقدامات حمایتگرایانه در خارج از این کشور محسوب میشود.
از زمان همهگیری کرونا، صادرات چین با رشد همراه بوده و این روند به شکل فزایندهای توسط محصولات با ارزش افزوده بیشتر هدایت میشود؛ محصولاتی مانند خودروهای الکتریکی که در حال بیشتر کردن ناترازی تجاری چین با شرکای خود است.