محمود احمدینژاد رئیسجمهور اسبق ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این بار در سخنانی در جمع فرهنگیان ادعا کرده که روسیه با آمریکا بر سر ایران و اوکراین معامله کرده است.
به گزارش نباء خبر، هر چند وقت یکبار محمود احمدینژاد رئیسجمهور اسبق ایران اظهارنظری میکند و تبوتاب واکنشها و تکذیبها بالا میگیرد. احمدینژاد که علاقه وافری به جنجالهای رسانهای و حضور در صدر رسانهها دارد، این بار وارد حوزههای سیاست خارجی شده و دست روی نقطهای گذاشته که این روزها برای دولت سید ابراهیم رئیسی اهمیت بسیاری برخوردار است و البته موردانتقاد جبهه اپوزیسیون هم هست. نکته اینجاست که احمدینژاد خیلی وقت است که سعی میکند خود را در جبههای متفاوت از حامیان دولتها و نظام جای دهد. بااینحال برای او محدودیتی ایجاد نشده است و او به فعالیتهای رسانهای و جنجالی خودش ادامه میدهد. هرچند که به نظر میرسد قصد دارد با افزایش اقداماتش توجهات بیشتری را جلب کند. به همین خاطر هم برخی پیشبینی میکنند که احتمالاً او کمکم از مجمع تشخیص مصلحت نظام هم حذف خواهد شد.
محمود احمدینژاد رئیسجمهور اسبق ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این بار در سخنانی در جمع فرهنگیان ادعا کرده که روسیه با آمریکا بر سر ایران و اوکراین معامله کرده است. او به کشورهای بهظاهر قدرتمند شرق و غرب و اروپا نسبت به انجام هرگونه معامله کثیف بر سر ایران با اوکراین هشدار داده و گفته است که «خیال نکنید که دولت و حاکمیت ایران ضعیف شده است و هر کاری دلتان بخواهد میتوانید انجام دهید!» احمدینژاد همچنین خطاب به قدرتهای شرق و غرب هشدار داده است: «شما با یک ملت بزرگ مواجه هستید. چه کسی به شما اجازه داده است در پشتصحنه، با یکدیگر قرارومدار بگذارید و روی ایران معامله کنید. مواجهه با یک عده مدیران سادهلوح، نباید شما را دچار این توهم کند که همه مردم ایران همینطور هستند!»
این اظهارات نهتنها به انتقاد مخالفان احمدینژاد انجامیده حتی داد حامیان دولت را هم درآورده است. موضوع گسترش روابط ایران با کشورهای روسیه و چین از اهمیت زیادی برخوردار است. دولت رئیسی روی گسترش روابط با این دولتها حساب زیادی بازکرده و بههیچوجه نسبت به کسانی که از این تصمیم انتقاد کنند روی خوشی نشان نمیدهد. همین هم باعث شده تا ارگان رسانهای دولت یعنی روزنامه ایران در انتقاد از این اظهارات، آن را اقدام علیه امنیت ملی بداند. روزنامه دولت همچنین تأکید کرده که باید مشخص شود این دقت در اطلاعات غلط و ساختگی از کدام سمت به ایشان تزریقشده است؟»
البته انتقاد دولتیها به احمدینژاد بیپاسخ نمانده و علیاکبر جوانفکر از نزدیکان احمدینژاد در توییتی نسبت به یادداشت منتشرشده در روزنامه ایران نوشته است: «روزنامه ایران اعلامخطر دکتر احمدینژاد درباره معامله قدرتهای شرق و غرب روی ایران و اوکراین را اطلاعات غلط و ساختگی و اقدام علیه امنیت ملی خوانده اما سؤال اینجاست که آیا این روزنامه عهدهدار روابط عمومی روسیه و آمریکا شده است؟ اگر این اطلاعات غلط است بهعنوان مطلع بفرمایید درست آن چیست؟» برخی از منتقدان احمدینژاد معتقدند که سخنان او تنها نه بر اساس تحلیلهای مبتنی بر اطلاعات بلکه صرفاً با هدف جلبتوجه اذهان عمومی انجام میشود.
دیروز عبدالرضا داوری از نزدیکان سابق احمدینژاد در مصاحبهای با ایلنا درباره این نوع سخنان او گفت: «مدتهاست دسترسی آقای احمدینژاد به اطلاعات و اخبار محدودشده و به دلیل فاصلهای که از کانون قدرت دارند، او از مرداد ۱۴۰۱ دیگر در مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور نخواهد داشت.»
داوری افزود: «نکته اینجاست که آقای احمدینژاد همیشه از ابتدای ریاست جمهوری، تمایل شدیدی به دیده شدن داشتند. این حرفها را میزنند تا بتوانند خودشان را در سطح رسانهها حفظ کنند. من شما را به اسفند سال ۸۶ ارجاع میدهم. وی قبل از انتخابات سال ۲۰۰۹ آمریکا در مصاحبه با یک رسانه اسپانیایی و درحالیکه رقابت میان باراک اوباما و جان مککین بود گفت هیات حاکمه آمریکا اجازه نمیدهد تا اوباما رئیسجمهور آمریکا شود. سال گذشته در همین ایام یک نامه به سران کشورهای خلیجفارس و حسن روحانی نوشت که آمریکا بهزودی در منطقه جنگ بزرگی برپا خواهد کرد و در دوم اردیبهشت امسال هم در سخنرانی اعلام کرد آقای رئیسی از حضور در انتخابات منع خواهد شد و به ایشان میگویند در انتخابات کاندیدا نشود چراکه حاکمیت میخواهد یک فرد خاصی را به ریاست جمهوری برساند. امروز هم که این پیشبینی عجیبوغریب را انجام دادند. احمدینژاد با تمام خبرها و تحلیلهایی که انجام میدهند، بهزعم خودش میخواهد بمبی را بترکاند تا توجهات را به سمت خودش جلب کند. نکته دیگر این است وقتی شما میخواهید تحلیل محتوا درباره صحبتهای او بهویژه بعد از تحلیلهایی که درباره عدم حضور آقای رئیسی انجام داد، بدهید، میبینید که او دیگر موردتوجه مردم نیست.»
احمدینژاد پس از پایان دوران ریاستجمهوریاش، بارها به روشهای مختلف خود را به صدر اخبار رسانده است، اما او در ماههای اخیر بسیار فعالتر از گذشته ظاهرشده است. احمدینژاد امسال با وجود تمام مخالفتها و البته سابقه رد صلاحیت در انتخابات پیشین، بار دیگر برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کرد. او در هنگام ثبتنام در انتخابات گفته بود: «اگر رد صلاحیت شوم، نه انتخابات را تائید میکنم و نه رأی میدهم.» او سپس در اعتراض به رد صلاحیتش ادعا کرد «ایران در آستانه فروپاشی است.»
جنجالهای احمدینژاد صرفاً به مصاحبهها و اظهاراتش محدود نمیشود. در چند ماه گذشته او دو سفر خارجی داشته است که هر دو آنها جنجال بسیاری به پا کرده است. مهرماه امسال، احمدینژاد سفری به کشور امارات داشت؛ این سفر اولین سفر خارجی او در چند سال اخیر بود. این سفر که با هدف بازدید از نمایشگاه اکسپو دبی صورت گرفته بود، جنجالهای بسیاری به همراه داشت ازجمله حضور در غرفه رژیم صهیونیستی، عکس گرفتن با زنان بیحجاب، مصاحبه با رسانهها و خبرنگاران خارجی و حتی اخبار دیپورت وی از دبی بود گرچه این خبر تکذیب و اعلام شد که او پس از پایان سفر پنجروزه خود به کشور بازگشته است اما بههرحال این سفر حواشی کافی و جنجالی برای دیدن احمدینژاد داشت. او حتی در این سفر پیامی به مردم دنیا صادر کرد که بخشی از آن آمده است: «همه دستبهدست هم بدهیم، مشارکت کنیم، بهترینهایمان را رویهم بگذاریم، اشتراک نظر پیدا کنیم، همفکری کنیم، مشترکاتمان را توسعه دهیم و آینده زیبا را بسازیم. این کاری است که باید اتفاق بیفتد.»
دیماه گذشته نیز احمدینژاد سفری به ترکیه داشت و در دانشگاه بیکنت استانبول حاضر شد که علاوه بر سخنرانی در این دانشگاه، دکترای افتخاری نیز به او اعطا شد. او همچنین با چند رسانه ترکیهای مصاحبه کرد. این سفر احمدینژاد نیز تحت تدابیر امنیتی شدید و با حضور تیم حفاظت ترکیهای برگزار شد. در این سفر احمدی علیرضا بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی احمدینژاد را همراهی میکرد.
احمدینژاد که از دوران ریاست جمهوریاش معروف به سفرهای استانی و اظهارات جنجالی است، پیش از شروع فرایند انتخابات ریاست جمهوری 1400 نیز شروع به سفرهای استانی کرده بود که این اقدام خلاف قانون او واکنش سایر کاندیدا را برانگیخت اما تأثیری در ادامه فعالیت او نداشت و سفرهای او با این استدلال که این سفرها برای تبلیغات انتخابات نیست، ادامه یافت.
رئیسجمهور اسبق ایران که نمیخواهد از عرصه عمومی به حاشیه رانده شود، همواره به دنبال حاشیههایی است که تا خود را بر سر زبانها بیندازد. او بارها در خصوص مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور اظهارنظر کرده و حتی بسیاری از اوقات مدعی شده است که در دولت او اقدامات بسیار خوبی انجامشده بود اما دولتهای بعدی همه را ویران کردهاند. او چندی پیش نیز در مصاحبهای مدعی شده بود که قبل از انقلاب به سینما میرفته و از اینکه در زمان ریاست جمهوری فیلمهایی با محوریت نقد او ساخته میشد، خوشحال میشده است. او همچنین ادعا کرد که در آن زمان دستور بازگشت برخی از هنرمندان به کشور را داده بود اما برخی مانع از بازگشت آنها به کشور شده بودند. این درحالیکه در دوران ریاست جمهوری او بسیاری هنرمندان ممنوع الکار و خانهنشین شدند.
احمدینژاد پس از پایان دوران کاری خود بهعنوان رئیسجمهور اظهارنظرهای مختلفی در خصوص نهادها و مقامات کشور داشته که همواره با واکنشهای بسیاری مواجه شده است اما او همچنان خود را برای بیان این سخنان برحق میداند. سخنانی که اگر از سوی هر فرد دیگری در کشور مطرحشده بود، نهتنها امکان اظهارنظر مجدد را نمییافت بلکه در ساختار نظام هم جایی نمیداشت اما احمدینژاد همچنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.