با توجه به گزارشها و گفتههای محمد صدر، عضو مجمع تشخیص که در مصاحبهای گفتند آقای احمدینژاد حضور فعالی در مجمع ندارند و غالبا برای دادن نامه به آقای اژهای به مجمع میروند که مسائل نزدیکان، پروندههای قضایی و محکومیتهایشان را دنبال کنند. من نیز در برخی محافل شنیدهام که ترکیب آینده مجمع تغییرات اساسی داشته و محمود احمدینژاد در ترکیب جدید حضور نخواهد داشت.
به گزارش نباءخبر، عبدالرضا داوری، فعال سیاسی گفت: مواضع و کنشهای احمدینژاد احتمال بحرانزایی ندارد. بنابراین، نظام به او اهمیتی نمیدهد.
محمود احمدینژاد در حال بازی و برهمزدن قواعد معمول دنیای سیاست است. او که در همین انتخابات گذشته با حضور در ساختمان وزارت کشور جنجال آفرید و شورای نگهبان را تهدید به تحریم انتخابات کرده بود، اخیرا با اظهارنظرها و نوشتن نامهای خطاب به ولادیمیر زلسنکی، رئیسجمهور اوکراین دوباره خود را بر سر زبانها انداخت.
اقدامات محمود احمدینژاد تنها به همینها ختم نمیشود. او هر از چند گاهی دست به قلم شده و به محمد بن سلمان، ولادیمیر پوتین و… نامه مینویسد. فعالیت رئیس دولت بهار در فضای مجازی نیز با حواشی جالبی همراه است که بهعنوان مثال میتوان به ماجرای پیام توئیتری وی به «آنجلینا جولی»، ستاره هالیوود اشاره کرد.
در روزهای اخیر برخی گمانهزنیها در خصوص حذف وی از مجمع تشخیص مصلحت نظام به گوش میرسد. مجمعی که حضور وی در آنجا نیز بدون حاشیه نبوده است. محمدرضا باهنر، درباره حذف او از مجمع به برنا گفت: «احمدینژاد حرفهایی که میزند خیلی مطابق با روال عادی سیاسیون کشور نیست. یک زمانی یک خبرنگار از من پرسید که آقای احمدینژاد این حرفها را که میزند هنجارشکنی است این نظام نمیخواهد با او برخورد کند؟ پاسخ این است که بعضی وقتها بعضی از این آقایان دنبال این هستند که جنجال جدید اتفاق بیفتد و اصلا دنبال این هستند که بیا من را بگیر و ببر، نظام اسلامی مدبرتر و شجاعتر از این است که بخواهد در بازی یک آدم قرار بگیرد.»
محمد صدر، عضو مجمع تشخیص نیز دراینباره گفته بود: «من نمیدانم که در دوره بعد ایشان هست یا نیست، و در دوره فعلی ایشان خیلی در جلسات مجمع فعال نیست و عمدتا هم وقتی به مجمع میآید نزد آقای اژهای، رئیس قوه قضائیه میرود (برای همان مشکلاتی که همکاران قدیمیاش داشتند) و به ایشان نامه میدهد وگرنه ایشان در مجمع خیلی فعال نیست.»
علت حذف احمدینژاد از ترکیب جدید مجمع تشخیص چه بود؟
بر همین اساس، عبدالرضا داوری، فعال سیاسی، در پاسخ به سؤالی درباره حذف محمود احمدینژاد از مجمع تشخیص، به اظهارات محمد صدر اشاره کرد و گفت: با توجه به گزارشها و گفتههای محمد صدر، عضو مجمع تشخیص که در مصاحبهای گفتند آقای احمدینژاد حضور فعالی در مجمع ندارند و غالبا برای دادن نامه به آقای اژهای به مجمع میروند که مسائل نزدیکان، پروندههای قضایی و محکومیتهایشان را دنبال کنند. من نیز در برخی محافل شنیدهام که ترکیب آینده مجمع تغییرات اساسی داشته و محمود احمدینژاد در ترکیب جدید حضور نخواهد داشت.
او درباره تغییرات ترکیب مجمع و حذف افراد مسن نیز گفت: برخی از اعضای مجمع دارای جایگاه حقوقی هستند که بهدلیل این جایگاه، در مجمع حضور دارند؛ اما در بخش افراد حقیقی تغییرات مهمی را شاهد خواهیم بود.
او با اشاره به احتمال تندتر شدن مواضع احمدینژاد نیز گفت: محمود احمدینژاد هر آنچه را که میخواستند گفتند و از این تندتر چه میخواهد بگوید؟ ایشان رادیکالترین مواضع را که میتوانست در داخل ایران داشته باشند، بیان کردند و اگر بخواهند تندتر رفتار کنند باید از ایران بروند و بهعنوان نیرویی تمامعیار علیه جمهوری اسلامی فعالیت کند. به نظر من، چراغ فعالیتهای او بهتدریج خاموش شده و به فعالیتهای روزمرهاش محکوم میشود.
بیانات رهبر انقلاب از احمدینژاد
این فعال سیاسی درباره اولشدن رئیسجمهور دولتهای نهم و دهم در لیست محبوبترین سیاستمدارها در برخی نظرسنجیهای سایتهای نزدیک به رئیسجمهور اسبق، بیان کرد: این نظرسنجی برای یک سایت خارج از ایران است که بهصورت تلفنی نظرسنجیهای خود را انجام میدهد و اعتبار چندانی ندارد و تعداد نمونههای کمی دارد.
داوری در پاسخ به این سؤال که نظام چقدر با احمدینژاد مماشات میکند، نیز گفت: نمیدانم؛ اما نگاه مجموعه نظام به ایشان این است که آقای احمدینژاد تاثیرات اجتماعی نمیتواند داشته باشد و مواضع و کنشهای او احتمال بحرانزایی ندارد. بنابراین، نظام به او اهمیتی نمیدهد. اگر به بیانات ۶ دیماه ۹۶ رهبر انقلاب مراجعه کنید، تعبیر ایشان درباره آقای احمدینژاد این بود که کودکی هست که سنگ پرتاب میکند.