اصلاح طلبان باید دو یا سه کاندید در انتخابات داشته باشند/ نقدهای به عملکرد دولت باید به طور آشکار مطرح شود

اگرچه اصلاح طلبان تا پیش از آغاز سال ۹۶ حسن روحانی را به عنوان کاندیدای اصلی خود برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده بودند،‌ اما بحث نامزد پوششی برای آنها هیچ گاه تا این حد جدی نبوده است. چه آنکه عارف اخیرا محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مورد وجود گزینه پوششی در کنار گزینه […]

اگرچه اصلاح طلبان تا پیش از آغاز سال ۹۶ حسن روحانی را به عنوان کاندیدای اصلی خود برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده بودند،‌ اما بحث نامزد پوششی برای آنها هیچ گاه تا این حد جدی نبوده است.

چه آنکه عارف اخیرا محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مورد وجود گزینه پوششی در کنار گزینه اصلی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ و با اشاره به اینکه اصلاحات نمایندگی یک جریان سیاسی را بر عهده دارد و نمی‌تواند در یک رویداد مهم مثل انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا نداشته باشد، اظهار داشت: اصلاحات باید در کنار روحانی، از گزینه دیگری هم حمایت کند که اگر کاندیدای اصلی آنها به هر دلیلی در میان نامزدها حضور نداشت، آنها گزینه دومی هم داشته باشند؛ به همین منظور صحبت‌هایی انجام و در نهایت نیز تصمیماتی اخذ شد که نتیجه نهایی در هفته‌های آینده اعلام خواهد شد.

پیش از این اتفاقات نوبخت سخنگوی دولت، در نظر گرفتن نامزد پوششی را حرفی پوچ و بی ربطی دانست و گفت که چه ضرورتی دارد ذهن جامعه را درگیر آن کنیم.

از جهانگیری تا کواکبیان به عنوان نامزد پوششی احتمالی عنوان می شود،‌اگرچه هفته گذشته حداقل دو نامزد دیگر با بیانیه هایی گمانه زنی ها از نامزد شدنشان را از خود دور کردند؛‌ ابتدا واعظی وزیر ارتباطات و پس از آن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت.

کمتر از پنج هفته روز دیگر به انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است و حالا اصلاح طلبان بیشتر از هر زمان دیگری می خواهند برای پیروزی در انتخابات و البته احتمالا سهم خواهی از برنده شدن احتمالی روحانی درنظر دارند تمام جوانب را بسنجند.

محمد جواد حق شناس، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتگو باخبرنگار سیاسی الف، در مورد نامزد پوششی اصلاح طلبان و اینکه آیا اصلاح طلبان نیاز به نامزد پوششی دارند، اظهار داشت:‌ اصلاح‌طلبان دارای پایگاه رای اجتماعی خاص در اقشار مختلف جامعه از جمله نخبگان، سیاسیون، طبقه متوسط و قشر تحصیلکرده دارند و از سال ۷۶ در انتخابات دوم خرداد تا به امروز حضوری جدی و تعریف شده داشته است.

وی ادامه داد: این حضور را در همه انتخابات از جمله ریاست‌جمهوری، مجلس شورای‌اسلامی، شورا‌ها و حتی خبرگان نیز دیدیم و همواره ثابت شده است که جریان اصلاح‌طلبی یک جریان ساکت و منفعل نبوده است. با این استدلال معتقدم که جریان اصلاح ‌طلبی نمی‌تواند در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده بدون نماینده حضور داشته باشد. نماینده‌ای که مشخصا و دقیقا دارای شناسنامه اصلاح‌طلبی باشد و در رقابت‌ها به طرح دیدگاه اصلاح‌طلبان در سایر حوزه‌ها بپردازد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: اصلاح طلبان باید دو الی سه نماینده در این رقابت داشته باشد؛ نمایندگانی که این گفتمان و مطالباتشان را مطرح کنند و اگر هم لازم بود به نقد مواضع رقیب بپردازند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه علت اصرار نامزد پوششی ترس از رد صلاحیت شدن و یا عدم کسب رای روحانی در انتخابات است، گفت: من با عنوان نامزد پوششی مخالف هستم و معتقدم جریان اصلاح‌طلبی باید نماینده مستقل خودش را داشته باشد و در رقابت‌ها طبیعتا براساس واقعیت میدان باید به جمع‌بندی برسند. اصلاح‌طلبان حتما باید با گفتمان خودشان وارد عرصه شوند و مطالبات اصلاح طلبی را بیان کنند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی افزود: اگر عملکرد دولت نیاز به نقد داشته باشد، نقدها باید به طور آشکار مطرح شود و به طور دقیق از دولت برای ۴ سال آینده برنامه خواسته شود. نهایتا اگر نیازی به حمایت از دولت روحانی بود باید در خلال رقابت‌ها و بعد از آرایش نیروها این امر صورت بگیرد؛ همانند انتخابات گذشته که شاهد حضور آقای عارف بودیم.

حق شناس در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح طلبان بر سر کاندیدای پوششی اختلاف دارند، گفت: در آخرین جلسه شورای سیاست‌گذاری که قبل از سال جدید برگزار شد، اکثریت اعضای شورای سیاست‌گذاری در حمایت از روحانی هم‌نظر بودند اما این به معنای این نیست که خود اصلاح‌طلبان وارد انتخابات نشوند.

 

منبع:الف


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید