ایران کجای راهبرد مناطق آزاد چین است؟

به تحلیل منابع کارشناسی

چین در حال اجرای تفاهم نامه مناطق آزاد با کشورهای پرو، هندوراس، کره جنوبی، نیوزلند، سوئیس و کشورهای عضو همکاری های فراپاسیفیک است که متصور است منافع اقتصادی گسترده و ویژه ای را در پی داشته باشد. در نظر داشته باشید که در مدت سال جدید میلادی در مقایسه با همین دوره زمانی در سال گذشته، اقتصاد چین با گردشی معادل دو تریلیون دلار با رشدی بیش از ۵ درصد مواجه شده که برخی تحلیلگران، ریشه آن را در توسعه این نوع تفاهم نامه ها می دانند که ابتکاری از دولت پکن است. آنها انتظار دارند که این تفاهم نامه های مناطق آزاد تاثیر مثبتی بر اقتصاد چین داشته باشد که در سال های اخیر با رکودی نسبی نیز مواجه شده است.

به گزارش نبأخبر،با توجه به رویکرد جدید دولت چین مبنی بر توسعه همکاری ها با کشورها مبتنی بر ایجاد مناطق آزاد اقتصادی، باید پرسید که ما در این ماجرا چه انتفاع و نقش آفرینی داریم.

دولت پکن پس از موفقیت ایجاد منطقه آزاد تجاری با کشورهای حوزه آسه آن و همکاری جالبی که از سال ۲۰۱۰ آغاز کرده اند، حالا به این موضوع به عنوان راهبردی جدی توجه دارد و در حال طراحی و اجرای مدلی برگرفته از آن با ۲۹ کشور و اتحادیه های منطقه ای است. برخی عنوان می دارند این نوع همکاری، آینده درخشان اقتصادی را میان طرفین به اشتراک می گذارد که در حال گسترش و توسعه گسترده و همه جانبه است. بایستی اذعان داشت که اکنون، توافق نامه تجارت آزاد مذکور، چین و کشورهای عضو آسه آن را به بزرگترین شرکای اقتصادی یکدیگر تبدیل کرده که در حوزه های متنوعی مانند تولید کالا، اکتشافات مختلف، اقتصاد سبز و …، دریچه های همکاری جالبی را پیشروی طرفین قرار داده.

در سال جاری، چین در حال اجرای تفاهم نامه مناطق آزاد با کشورهای پرو، هندوراس، کره جنوبی، نیوزلند، سوئیس و کشورهای عضو همکاری های فراپاسیفیک است که متصور است منافع اقتصادی گسترده و ویژه ای را در پی داشته باشد. در نظر داشته باشید که در مدت سال جدید میلادی در مقایسه با همین دوره زمانی در سال گذشته، اقتصاد چین با گردشی معادل دو تریلیون دلار با رشدی بیش از ۵ درصد مواجه شده که برخی تحلیلگران، ریشه آن را در توسعه این نوع تفاهم نامه ها می دانند که ابتکاری از دولت پکن است. آنها انتظار دارند که این تفاهم نامه های مناطق آزاد تاثیر مثبتی بر اقتصاد چین داشته باشد که در سال های اخیر با رکودی نسبی نیز مواجه شده است.

ایران کجای راهبرد مناطق آزاد چین است؟

نکته قابل تامل در این راهبرد جدید دولت پکن برای ما در این است که بهره کشور و اقتصاد ما از این ظرفیت قابل توجه در چه بوده و چه خواهد بود؟ آیا حرکتی در مسیر ایجاد چنین منطقه آزاد تجاری با چین صورت گرفته که بتواند عواید قابل توجهی برای کشور داشته باشد؟ علاوه بر بازار جذاب ایران برای اقتصاد رو به جلوی چین، امکان های خاص و ویژه کشورمان برای تولید می تواند مزیت های راهبردی در راستای بهره مندی از راهبرد جدید این کشور شرقی باشد. اما باید منتظر ماند و مطالبه داشت که دستگاه دیپلماسی و اقتصادی چه بهره ای از این راهبرد اقتصادی چین خواهد داشت.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید