آنها نشان میدهند که ایران دموکراتیک نیست و در این کشور آزادی نیست. اما من آن را متفاوت میبینم؛ من میبینم که زندگی شما مثل ما در اروپا عادی است.
به گزارش نبأخبر،سینماگران خارجی معتقدند: رسانهها نشان میدهند که ایران دموکراتیک نیست و در این کشور آزادی نیست. اما من آن را متفاوت میبینم. مردم جهان باید به اینجا بیایند تا خودشان ببینند ایران چیست؛ زیرا مردم همیشه چیزهای مختلفی در مورد ایران میشنوند، چیزهایی که همیشه درست نیست.
تأثیر رسانهها بر تصویرسازی درباره ایران غیرقابلانکار است. سینما نیز در این بین به واسطه تعریف داستان و روایتها نقش پررنگتری دارد. در گفتوگو با سه سینماگر و هنرمند خارجی، از دریچه سینما و رسانه درباره ایران و مردم ایران حرف زدیم تا ببینیم پس از حضور آنها در ایران چه تصویر متفاوتی نسبت به رسانهها از ایران دریافتهاند.
کریستینا سوتیریو
جنوب ایران موضوعات خوبی برای فیلم ساختن دارد
خودتان را معرفی کنید.
من کریستینا سوتیریو یک بازیگر یونانی هستم. چندین کار در یونان انجام دادهام و در مکزیک و ایران نیز کار کردهام.
اگر کارگردان بودید و میخواستید موضوعی را برای ساخت فیلمی درباره ایران انتخاب کنید، چه موضوعی را انتخاب میکردید؟
شاید در مورد زندگی در جنوب ایران؛ به این دلیل که من آنجا بودهام و از نحوه زندگی مردم در آنجا و سنتهایی که دارند بسیار خوشم میآید.در تلویزیون یا اخبار چیزهای خوبی در مورد ایران گفته نمیشود. آنها بیشتر در مورد مسائل سیاسی صحبت میکنند. اگر به اینجا بیایید، زیباییهای بسیاری از این کشور را میبینید، مانند مردم، مناظر، سنتها، تمدن و تاریخ
در مورد جنوب چه چیزی را دوست دارید؟
مردم بسیار مهربان و صمیمی هستند. آنها بسیار ساده زندگی میکنند و با طبیعت سر و کار دارند.
وقتی خانواده ات متوجه شدند که تو قرار است در ایران کار کنی و به ایران سفر کردی، آنها چه فکر کردند و به شما چه گفتند؟
آنها کمی نگران بودند زیرا ایران کشوری دور از ما است. وقتی من اول به مکزیک رفتم شوکه شدند؛ اما حضور من در ایران برای آنها راحتتر بود.
آنها در مورد ایران چه فکر میکردند؟ میبینیم در اخبار و رسانههای خارج از ایران چیزهای خوبی درباره ایران گفته نمیشود.
بله، متأسفانه، در تلویزیون یا اخبار چیزهای خوبی در مورد ایران گفته نمیشود. آنها بیشتر در مورد مسائل سیاسی صحبت میکنند. اگر به اینجا بیایید، زیباییهای بسیاری از این کشور را میبینید، مانند مردم، مناظر، سنتها، تمدن و تاریخ. من وقتی برگردم به همه میگویم که باید از ایران دیدن کنید؛ زیرا ایران کشور بسیار زیبایی است و چیزهای مختلفی برای دیدن از شمال تا جنوب دارد که من واقعا آن را دوست دارم.
فکر میکنید سینما چه اهمیتی دارد؟
رسانهها میتوانند به نشان دادن تصویر بهتر از یک کشور کمک کنند. اگر فیلمهای خوبی درباره ایران ساخته و به مردم دنیا نشان داده شود.
فکر میکنم اگر فیلمهای ایرانی زیادی ببینند کمک میکند، چون من فیلمهای زیادی دیدهام و آنها رویکرد بسیار هنرمندانهای برای شخصیتهای زن و نحوه زندگی در اینجا دارند. بنابراین فکر میکنم؛ بله، اگر فیلمهای ایرانی تماشا کنید، کمک میکند.
برخلاف تلاش رسانهها، ایران دموکراتیک است/ باید بیایید تا اینجا را بشناسید
کارولین مکونی
فیلمهای ایرانی ما را به ایران نزدیکتر میکند
خودتان را معرفی کنید.
نام من کارولین مکونی تهیه کننده تلویزیون از زیمبابوه هستم.
اگر از شما بخواهند فیلمی درباره ایران تولید کنید، چه موضوعی را انتخاب میکنید؟
فکر میکنم در مورد مردم صحبت کنم. من همیشه مردم ایران را مردمانی بسیار دوست داشتنی میدانم. زیرساخت کشور نیز به نوبه خود شگفت انگیز است. اما من بیشتر در مورد مردم صحبت میکنم و اینکه چقدر مهربان، دوستانه و خوش برخورد هستند. من هرگز در اینجا احساس غریبه بودن نکرده ام.
پس چرا فکر میکنید وقتی مردم برای اولین بار به ایران میآیند برایشان خیلی عجیب است؟ آنها با آنچه در مورد ایران شنیدهاند احساس متفاوتی دارند؟من مشتاقانه منتظر دیدن فیلمهای ایرانی بیشتر در زیمبابوه هستم؛زیرا این تنها راهی است که میتوانیم به هم نزدیک شویم و مردم میتوانند یکدیگر را بهتر درک کنند
بله، فکر میکنم به این دلیل است که همه ما دانیم که رسانهها سیاست های مختلفی را دنبال میکنند. بنابراین بسته به اینکه اخبار خود را از کجا دریافت میکنید، دیدگاه متفاوتی از ایران پیدا میکنید.
مردم جهان باید به اینجا بیایند تا خودشان ببینند ایران چیست. زیرا مردم چیزهای مختلفی در مورد ایران میشنوند، چیزهایی که همیشه درست نیستند. پس بهتر است خودشان به اینجا بیایند و ببینند که ایران کشور زیبایی است، مردم شگفتانگیز هستند و کشور امنی است.
فکر میکنید صنعت سینما چقدر میتواند برای ایجاد تصویر واقعی یا تصویری خوب از کشوری مانند ایران مهم باشد؟
به نظر من سینما خیلی خیلی مهم است. من همیشه به قدرت رسانه اعتقاد دارم. معتقدم رسانه گذشته، آینده و حال است و این یک وسیله ارتباطی بسیار مهم برای انتقال فرهنگها و متحد کردن مردم از سراسر جهان است. بنابراین، مشتاقانه منتظر دیدن فیلمهای ایرانی بیشتر در زیمبابوه هستم؛ زیرا این تنها راهی است که میتوانیم به هم نزدیک شویم و مردم میتوانند یکدیگر را بهتر درک کنند.
برخلاف تلاش رسانهها، ایران دموکراتیک است/ باید بیایید تا اینجا را بشناسید
سوفیا دوورتسوایا
قلبم برای مردم مهربان ایران میتپد
خودتان را معرفی کنید.
نام من سوفیا دوورتسوایا است. من اهل روسیه هستم.
اگر میخواستید درباره ایران فیلم بسازید، چه موضوعی را انتخاب میکردید؟
فکر میکنم درباره مردم باشد، زیرا مردم اینجا باحال، باورنکردنی و بسیار مهربان هستند و قلبم برای این آدمهای مهربان ایران میتپد.
چه کاری انجام دادهاند که شما را اینقدر خوشحال کرده است؟
بسیار دوستانه رفتار میکنند و به بقیه کمک میکنند. اگر لازم باشد هر بار کمک میکنند و بسیار مهربانند.
به نظر شما تصویری که رسانه های گروهی خارج از ایران نشان میدهند، درست است؟ چرا چنین تصویری نشان میدهند؟
فکر میکنم این یک تبلیغ از کشورهای غربی است، زیرا به نظر من این کشور بسیار مهربانی است و فقط خاطرات خوبی از این مکان خواهم داشت.
برخلاف تلاش رسانهها، ایران دموکراتیک است/ باید بیایید تا اینجا را بشناسید
تاکیس پاراسکووپولوس
نحوه زندگی ما برخلاف خبرهای منتشر شده، با مردم ایران مشترک است
خودتان رو معرفی کنید.
من تاکیس پاراسکووپولوس بازیگر اهل یونان هستم. اولین بار است که به ایران سفر میکنم.
چقدر ایران را میشناسید؟
من از لحاظ تاریخی در مورد تمدن ایرانی اطلاعاتی دارم و اکنون در مورد ایران مدرن در حال یادگیری هستم.رسانهها نشان میدهند که ایران دموکراتیک نیست و در این کشور آزادی نیست. اما من آن را متفاوت میبینم؛ من میبینم که زندگی شما مثل ما در اروپا عادی است.
قبل از آمدن در مورد ایران چه فکری میکردید و الان چه فکری میکنید؟
من فکر میکنم ما در نحوه زندگی خود با مردم ایران بسیار مشترک هستیم. در مورد غذای ایران هم میدانم.
اگر کارگردان بودید و میخواستید موضوعی را برای ساختن فیلمی درباره ایران انتخاب کنید، آن موضوع چه بود؟
در مورد اینکه سبک زندگی مدرن در تهران و ایران چگونه است. زیرا ما در غرب، در اروپا، تصور متفاوتی درباره نحوه زندگی شما در اینجا داریم.
چرا اینطور است؟
به دلیل مسائل سیاسی و اخبار منتشر شده است. آنها نشان میدهند که ایران دموکراتیک نیست و در این کشور آزادی نیست. اما من آن را متفاوت میبینم؛ من میبینم که زندگی شما مثل ما در اروپا عادی است.