۲۴۰۰ میلیارد تومان؛ مخارج سال ۲۰۱۶ ایرانی‌ها در استانبول

ایرانی ها در سال گذشته میلادی دست کم ۲۳۹۸ میلیارد تومان برای سفر به استانبول هزینه کرده اند و به زودی با پشت سر گذاشتن آلمانی ها به جایگاه نخست بیشترین گردشگران در این شهر می رسند. سرازیر شدن ایرانی ها به مراکز تجاری و فروشگاه های ترکیه باعث شده است تا بسیاری از این […]

ایرانی ها در سال گذشته میلادی دست کم ۲۳۹۸ میلیارد تومان برای سفر به استانبول هزینه کرده اند و به زودی با پشت سر گذاشتن آلمانی ها به جایگاه نخست بیشترین گردشگران در این شهر می رسند.

سرازیر شدن ایرانی ها به مراکز تجاری و فروشگاه های ترکیه باعث شده است تا بسیاری از این فروشگاه ها به استخدام افراد فارسی زبان و نصب تابلوهای فارسی ترغیب شوند.
عدم نیاز ایرانی ها به دریافت روادید برای مسافرت های تا ۹۰ روز به ترکیه، موجب شده است تا استانبول به مقصد بسیاری از گردشگران در روزها تعطیل تبدیل شود.
بر اساس آماری که توسط خبرگزاری آناتولی از اداره استانی فرهنگ و گردشگری گردآوری شده است، ۳۸۶۳۳۹ ایرانی در سال ۲۰۱۳ از استانبول دیدن کردند که این رقم در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به ترتیب به ۵۹۰۹۲۰ نفر و ۷۵۵۷۰۷ نفر افزایش پیدا کرده است.
این روند رو به رشد البته در سال ۲۰۱۶ با اندکی ریزش مواجه شد و به ۶۴۸۱۷۶ نفر رسید. در شش ماهه نخست سال جاری میلادی هم ۳۳۷۲۵۹ گردشگر ایرانی به استانبول سفر کرده اند. این در حالی است که تعداد گردشگران آلمانی در همین مدت شش ماهه ۴۰۳۲۳۵ نفر بوده است.
در سال ۲۰۱۳ ایران جایگاه هفتم در میان کشورهایی که شهروندانشان راهی استانبول می شوند را داشت، اما در سال ۲۰۱۴ همواره پشت سر آلمان و در جایگاه دوم قرار داشته است.
چچن می گوید «گردشگران ایرانی به زودی از آلمانی ها بیشتر خواهند شد، چرا که این کشور ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد که به راحتی نمی توانند به کشورهای دیگر بروند».
او با اشاره به افزایش پروازهای چارتر از ایران به استانبول، می گوید ایرانی ها بر خلاف دیگران، ۱۲ ماه سال به استانبول و به ویژه مراکز تفریحی و تجاری می آیند.
او حضور ایرانی ها را برای اقتصاد ترکیه مفید می داند و می گوید: «گردشگران ایرانی در مدت حضورشان در ترکیه دست کم ۱۰۰۰ هزار دلار به ازای هر نفر هزینه خرج می کنند و زمانی که به شکل خانوادگی می آیند، این رقم در مجموع به ۳۵۰۰ دلار می رسد».
با حسابی سرانگشتی مشخص می شود که رضایت ترک ها از حضور پرشمار ایرانی ها در استانبول بی دلیل نیست، چرا که تنها در سال گذشته و با احتساب دلار ۳۷۰۰ تومانی مشخص می شود اگر ایرانی ها همان حداقل ۱۰۰۰ دلار را هزینه کرده باشند، درآمدی بیش از ۲۳۹۸ میلیارد تومان نصیبشان شده است. البته این درآمد هم تنها به شهر استانبول مربوط می شود و با اضافه کردن دیگر مناطق گردشگری، ارز خارج شده از کشور بسیار چشمگیرتر خواهد بود.
این هزینه هنگفت در حالی به جیب کشور همسایه سرازیر می شود که نبود امکانات مناسب و عدم معرفی جاذبه های گردشگری داخلی، موجب شده تا این صنعت در داخل کشور همچنان بی رمق بماند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید