این اولینباری نیست که موادی شبیه عقیق در مریخ کشف میشود. سال 2008، مدارگرد شناسایی (Reconnaissance) لکههای بزرگ و کم رنگی را در چندین منطقه از سیاره سرخ شناسایی کرد که به رسوبات سیلیس هیدراته نسبت داده شدند. در حال حاضر، به نظر میرسد که این مواد بسیار بیشتر از چیزی که قبلاً تصور میشد، گسترش یافته باشند.
به گزارش نباءخبر،مریخنورد کنجکاوی ناسا در مریخ سنگ اُپال یا عقیق کشف کرده است. کشف این سنگ میتواند برای بررسیهای آینده دانشمندان از سطح سیاره سرخ بسیار مفید باشد؛ زیرا بهطور بالقوه، ممکن است به وجود یک منبع آب در این سیاره اشاره داشته باشد. عقیق زمانی به وجود میآید که آب با سنگهای غنی از سیلیس برخورد کرده و محلولی را تشکیل میدهد که در شکافهای سنگ تهنشین میشود. با گذشت زمان، این محلول به یک توده جامد تبدیل میشود که میتواند تیره و کدر یا نشاندهنده رنگی خیرهکننده باشد. بیشتر منابع عقیق در استرالیا یا اتیوپی قرار دارند، اما اکنون ظاهراً منبع جدیدی برای آن کشف شده است: مریخ!
عقیق زمانی به وجود میآید که آب با سنگهای غنی از سیلیس برخورد کرده و محلولی را تشکیل میدهد که در شکافهای سنگ تهنشین میشود. با گذشت زمان، این محلول به یک توده جامد تبدیل میشود که میتواند تیره و کدر یا نشاندهنده رنگی خیرهکننده باشد. بیشتر منابع عقیق در استرالیا یا اتیوپی قرار دارند، اما اکنون ظاهراً منبع جدیدی برای آن کشف شده است: مریخ!
کشف عقیق در مریخ
در عکسهای قدیمی که توسط مریخنورد کنجکاوی گرفته شدهاند، سنگهایی با رنگ روشنتر روی سطح سیاره سرخ دیده شده2اند. نمونههایی از این سنگها قبلاً توسط ابزارهای مریخنورد جمعآوریشده و در مطالعه جدید، محققان دانشگاه ایالتی آریزونا این دادههای آرشیوی را با استفاده از تکنیکهای جدیدی تجزیه و تحلیل کردند.
طبق دادههای ارائهشده، به نظر میرسد ترکیب سنگها بیشتر از سیلیس و آب باشد که اجزای اصلی عقیق هستند. همچنین مریخنورد ناسا در نقاط مختلفی از مأموریت خود و حتی در انواع بسیار متفاوتی از سنگها، موفق به چنین کشفی شده است.
«تراویس گابریل»، نویسنده ارشد این مطالعه توضیح میدهد:
«تجزیهوتحلیل جدید ما از دادههای آرشیوی شباهت قابلتوجهی را بین همه هالههای شکستگی که بعداً مشاهده کردهایم، نشان داد. دیدن اینکه این شبکههای شکستگی بسیار گسترده بودند و احتمالاً پر از عقیق هستند، باورنکردنی بود.»
البته این اولینباری نیست که موادی شبیه عقیق در مریخ کشف میشود. سال 2008، مدارگرد شناسایی (Reconnaissance) لکههای بزرگ و کم رنگی را در چندین منطقه از سیاره سرخ شناسایی کرد که به رسوبات سیلیس هیدراته نسبت داده شدند. در حال حاضر، به نظر میرسد که این مواد بسیار بیشتر از چیزی که قبلاً تصور میشد، گسترش یافته باشند.
این گزارش میتواند به این موضوع مهم اشاره داشته باشد که آب در مریخ بسیار بیشتر از چیزی که در حال حاضر تصور میشود، وجود داشته است. بااینحال، باید منتظر گزارشها و بررسیهای بیشتری در این رابطه باشیم.