پیش بینی صندوق بین المللی پول از آینده اقتصاد ایران

اقتصاد ایران
اقتصاد ایران

به نقل از صدانیوز،صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌ های منطقه‌ ای خاورمیانه و آسیای مرکزی رشد اقتصادی ایران برای سال جاری را منفی ۱.۵ درصد و برای سال آینده میلادی منفی ۳.۶ درصد پیش‌ بینی کرد. صندوق بین المللی پول با اشاره به بازگشت تحریم‌ها علیه ایران که بخش […]

به نقل از صدانیوز،صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌ های منطقه‌ ای خاورمیانه و آسیای مرکزی رشد اقتصادی ایران برای سال جاری را منفی ۱.۵ درصد و برای سال آینده میلادی منفی ۳.۶ درصد پیش‌ بینی کرد.

صندوق بین المللی پول با اشاره به بازگشت تحریم‌ها علیه ایران که بخش نفت این کشور را نیز هدف قرار داده است، می‌گوید در پیش بینی قبلی خود درباره نرخ رشد ایران بازنگری کرده است. در گزارش جدید روز سه شنبه صندوق بین المللی پول آمده است با توجه به کاهش شدید صادرات نفتی ایران، تنها در صورتی این کشور به یک بودجه متعادل دست خواهد یافت که قیمت نفت دربازار‌های جهانی از ۱۰۰ دلار در هر بشکه پائین‌تر نباشد. پیشتر، این پیش بینی برای ایران ۶۵ دلار در هر بشکه بود.در حال حاضر قیمت هر بشکه نفت کمتر از ۷۰ دلار است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که تحریم‌ها باعث کوچک شدن اقتصاد ایران به میزان ۱.۵ درصد در سال جاری میلادی و ۳.۶ درصد در سال آینده میلادی خواهد شد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران و انتظارات برای کاهش صادرات نفت علت اصلی رکود اقتصاد ایران در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ اعلام شده است. صندوق بین المللی پول انتظار دارد صادرات نفت ایران طی این دو سال کاهش یابد و پیش‌بینی کرده است بر اثر تحریم‌های آمریکا علیه ایران قیمت جهانی نفت در کوتاه‌مدت افزایش یابد هرچند در میان‌مدت با افزایش تولید نفت اوپک و نفت شیل آمریکا قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.
از نیاز حیاتی به نفت ۱۰۰ دلاری تا رشد اقتصادی منفی ۳.۶ درصدی
در بخشی از گزارش صندوق بین المللی پول  که با عنوان “چشم انداز اقتصادی منطقه‌ ای” منتشر شده تورم ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی که حدود یک ماه و نیم به پایان آن باقی مانده ۲۹.۶ درصد پیش بینی شده؛ این رقم برای سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۴.۱ درصد تخمین زده شده است. این سازمان همچنین پیش بینی کرده رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری میلادی (۲۰۱۸) به منفی ۱.۵ درصد و در سال آینده میلادی (۲۰۱۹) به منفی ۳.۶ درصد برسد.

جهادآزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیا میانه این سازمان در گفتگویی با خبرگزاری آسوشیتد پرس یکی از چالش‌های اقتصاد ایران را عدم تطابق نرخ رسمی ارز با قیمت بازار غیررسمی خوانده است.

گزارش صندوق بین المللی پول در حالی منتشر شده که برخی مسئولان نظام درباره تبعات منفی تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران سخن گفته‌اند.اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور (دوشنبه ۲۱ آبان) درباره “احتمال کاهش شدید قدرت خرید مردم در سال آینده” هشدار داد و گفت “در دوران اعمال تحریم‌های جدید دو خطر بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم کشور را تهدید می‌کند”.

این گزارش در حالی منتشر شده که روند نزولی قیمت نفت در بازارهای جهانی کماکان ادامه دارد.قیمت هر بشکه نفت خام برنت که بیش از یک ماه پیش تا بالای ۸۶ دلار هم بالا رفته بود، در معاملات سه‌شنبه (۲۲ آبان) به حدود ۶۸ دلار هم رسید.

این کاهش قیمت از اوایل اکتبر شروع شده است.اعلام معافیت‌های موردی برای بعضی از خریداران نفت ایران و افزایش عرضه از دلایل مهم کاهش اخیر قیمت نفت بوده است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید