سوال این است که آیا در شرایطی که سطح مبادلات چین و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با یکدیگر افزایش یافته است میتوان گفت که لزوما تحولی عمیق در روابط خاورمیانه در حال شکلگیری است؟
به گزارش نبأخبر،وقتی چین به خریدار اصلی حاملهای انرژی از منطقه خلیجفارس تبدیل شد، به صورت طبیعی این کشورها به سوی خرید کالاها و خدمات چینی حرکت کردهاند. تا حدودی هم میتوان گفت که این مبادلات به یوان انجام میشوند. سوال این است که آیا در شرایطی که سطح مبادلات چین و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با یکدیگر افزایش یافته است میتوان گفت که لزوما تحولی عمیق در روابط خاورمیانه در حال شکلگیری است؟
آریا برزن محمدی، تحلیلگر روابط منطقهای و استاد دانشگاه درباره دلایل نزدیکی کشورهای عربی به چین میگوید: اینکه ما تصور کنیم یوان در شرایط حاضر قابلیت رقابت با دلار را دارد، این اشتباه است. خود چین هم چنین تصوری ندارد و در حال حاضر بزرگترین ذخایر ارزی دلار جهان را دارد. پرسش این است که آینده چه خواهد شد؟ به نظر میرسد که امروزه چین به دنبال توسعه مناسبات خود و رساندن آن به سطح روابط متکامل استراتژیک خصوصا با ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی باشد.